Lifting corporal total, in Clinica Juravle

Aceasta procedura se adreseaza primordial persoanelor care au fost obeze si care au reusit sa slabeasca zeci de kilograme. In aceste conditii tegumentul restant in exces 'atarna dizgratios' peste tot, la nivelul bratelor, al sanilor, al abdomenului, al feselor, al coapselor, al genunchilor.
Aceasta procedura se adreseaza primordial persoanelor care au fost obeze si care au reusit sa slabeasca zeci de kilograme. In aceste conditii tegumentul restant in exces 'atarna dizgratios' peste tot, la nivelul bratelor, al sanilor, al abdomenului, al feselor, al coapselor, al genunchilor.

Este nevoie de o corectie generalizata a pielii de peste tot, corectie care va lasa cicatrice importante dar va imbunatati substantial silueta.

Interventia se va face doar in conditiile in care greutatea s-a stabilizat si nu mai exista riscul acumularilor ulterioare de grasime la nivel subcutanat.

Interventia se poate face intr-un singur timp operator, dar cel mai bine este sa fie facuta in 2-3 etape astfel incat recuperarea pacientului sa fie cat mai buna. De obicei se incepe liftarea tesuturilor de jos in sus; in cazul unor zone cum sunt bratele, abdomenul sau sanii nu exista influente din partea tesuturilor apartinand trenul inferior.

Planul operator va fi stabilit in functie de prioritati, necesitati si dorinta pacientului. Cicatricele vor fi dispuse asa cum am mentionat la fiecare capitol: abdominoplastia, lifting-ul de coapse, lifting-ul de fese, lifting-ul de brate, ascensionarea mamara).

Care sunt contraindicatiile metodei?
Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.

Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicale. Pacientul trebuie informat de felul cicatricelor reziduale postoperatorii, va trebui sa inteleaga ca va ramane cu ele pentru tot restul vietii si sa consimta la aceasta. Trebuie sa stie de asemenea ca apare uneori necesitate corectiei acestora, corectii care pot fi facut dupa 6 luni de la operatie.

Care sunt riscurile operatiei?
Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta, etc.

Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica si denivelari la nivelul zonelor operate.

Care este intervalul optim dintre operatii?
Operatiile se pot face in mai multe etape, la cateva luni distanta intre ele. Corectia coapselor de exemplu poate fi asociata cu cea a bratelor sau a sanilor, pentru ca cele doua zone operatorii evolueaza independent una de cealalta.

Ascensionarea feselor poate fi asociata cu abdominoplastia pentru ca aceste doua interventii pot fi urmate de o cicatrice unica in regiunea suprapubiana care se va continua posterior, circular.

In ce consta perioada de recuperare?

Planul operator trebuie sa ia in calcul si necesitatea pacientului de a se aseza in decubit dorsal, lateral sau ventral sau in pozitia sezanda. De obicei nu sunt luate in calcul in aceeasi etapa chirurgicala elemente de pe fata anterioara, posterioara si ambele laterale. Acest lucru ar duce la imposibilitatea pacientului de se aseza in pat!

Care sunt ingrijirile postoperatorii?
Este nevoie de spitalizare 24 de ore postoperator. A doua zi la externare vi se va da o reteta cu tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic pe care il veti face 5-7 zile. Este indicat sa purtati garmentul elastic care v-a fost prescris.

Reluarea activitatilor zilnice se va face treptat. De asemenea masajul zonelor operate poate fi inceput chiar din a 2-a saptamana postoperator, cu intensitate gradual crescanda. Foarte util este masajul endermologic.

Clinica Dr. Florin Daniel Juravle
Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
tel. 0731.554.554
email. contact@drflorinjuravle.ro
Pretul se va stabili in urma consultatiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod