Cum scapi rapid si sigur de foliculita

Ai in permanenta fire de par crescute sub piele? Ai puncte rosii, rugoase si chiar inflamate, care iti creeaza neplaceri si iti afecteaza imaginea? Suferi de mancarimi ale pielii si resimti chiar dureri la nivelul foliculilor pilosi?

Atunci e clar: suferi de foliculita, o infectie a  radacinii firului de par care afecteaza indeosebi fata, gambele si zona inghinala. Acest tip de afectiune este de ordin microbian (stafilococic) sau micotic (cauzat de ciuperci). Nu doar femeile se confrunta cu aceasta problema, ci si barbatii, la ei manifestandu-se la nivelul fetei si al spatelui, unde foliculii sunt adanc inradacinati in piele.
Initial, foliculita apare printr-o inrosire a radacinii firelor de par, insotita de durere sau mancarime. Daca nu este tratata in timp util, ea poate degenera in pustule purulente si dureroase, provocand adevarate neplaceri.

Aceasta infectie este favorizata de inotul in piscine cu insuficient clor, de purtarea de haine stramte (care nu permit o circulatie normala a sangelui), de administrarea constanta de antibiotice sau steroizi, precum si de aparitia unor afectiuni precum diabetul zaharat sau infectia cu HIV, care scad imunitatea organismului.  Mai mult, folosirea excesiva a aparatelor de ras sporeste riscul de aparitie a foliculitei, prin faptul ca pielea se irita si devine sensibila la stafilococi.
Si transpiratia sau machiajul pot favoriza aparitia foliculitei, prin blocarea canalelor sebacee responsabile cu eliminarea toxinelor.

Cum previi aceasta infectie? In primul rand, este esential sa ai o alimentatie bogata in vitamine si minerale, care sa intareasca sistemul imunitar si sa ai grija la igiena personala. Foloseste intotdeauna prosopul tau atunci cand faci sport si nu uita sa faci dus dupa fiecare sesiune de inot in piscina.  Cum tratezi foliculita? Foliculita superficiala se poate trata pe baza de antibiotic insa, atunci cand se prezinta sub forma profunda un singur tratament este eficient: epilarea definitiva cu lumina intens pulsata (IPL).


Fiind vorba de o afectiune care poate lasa semne pe piele daca nu este tratata corespunzator, este indicat sa apelezi la specialistii in domeniu.  In Romania exista 20 centre Nomasvello (no+vello) la nivel national, brandul no+vello fiind lider mondial in epilare definitiva cu IPL. Un tratament complet prin care sa obtii o piele catifelata, fara inestetica foliculita implica efectuarea a 8-12 sedinte de epilare definitiva, cu rezultate vizibile inca de la prima sesiune.  Nu lasa firele de par sa-ti creeze probleme la nivelul imaginii, sa te impiedice sa porti tinutele tale preferate sau sa nu-ti permita sa faci plaja relaxata.
Elimina parul nedorit rapid si sigur, minimizand sansele de a avea de-a face cu foliculita.  O piele frumoasa este o piele ingrijita!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod