Ceară de unică folosință sau tradițională?

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de parul nedorit pentru o perioada mai lunga de timp. Exista mai multe categorii de ceara si este important sa stii pe care o alegi.
Ceara liposolubila se aplica cu cartusul cu rola sau cu spatula metalica si se inlatura cu o banda speciala pentru epilat confectionata din hartie sau bumbac. Aceasta ceara are o consistenta lipicioasa si este potrivita pentru brate si picioare, unde firul de par este mai subtire iar pielea nu este foarte sensibila. Ea se aplica in sensul cresterii firului de par si se inlatura in sens invers.

Ceara braziliana ( traditionala ) se aplica cu spatula de lemn si se inlatura cu mana. Aceasta este potrivita pentru zonele sensibile cum ar fi axila, zona fetei si inghinal, unde si firul de par este mai gros.

Foarte importanta este si compozitia cerii.
Majoritatea retetelor includ ceara de albine, rasina, ulei mineral, colofoniu, sau diferite ingrediente care ajuta pielea sa se calmeze mai repede, parfum. Pentru o epilare eficienta si fara iritatii, alege ceara Rica. Aceasta este diferita fata de ceea ce gasim pe piata din Romania deoarece are in compozitie 98% ingrediente naturale. Inlocuieste uleiul mineral ( care provoaca iritatii si blocheaza porii) cu uleiuri vegetale ( avocado, jojoba, aloe vera ) care hranesc pielea chiar in timpul epilarii.
De asemenea, inlocuieste colofoniul ( un ingredient extras din petrol care miroase foarte urat la temperatura mare si poate provoca alergii sau iritatii) cu glyceril rosinate, un ingredient mai scump dar care protejeaza pielea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod