Machiaj de fotografie

Nu obișnuiesc să scriu despre toate ședințele foto la care particip, ci îmi place să împărtășesc cu voi doar experiențele inedite, plăcute, care mă scot din rutina machiajului clasic.

_MG_7614

Nu obișnuiesc să scriu despre toate ședințele foto la care particip, ci îmi place să împărtășesc cu voi doar experiențele inedite, plăcute, care mă scot din rutina machiajului clasic.

Acum câteva luni am fost provocată de Ciprian Strugariu să asigur machiajul pentru o ședință foto inedită, de amorul artei. Spun asta pentru că din start ne-am propus să nu scoatem în evidență frumusețea evidentă a modelului, ci să punem accent pe fashion, atitudine, dinamism, poveste.

Primul machiaj pe care i l-am făcut Alinei Nine a fost un smoky exagerat, realizat cu diferite nuanțe de m_MG_7797aro, gri, negru, gene false tip bandă și iluminator doar pe cel mai înalt punct al arcadei și puțin pe pomete. Am aplicat eyeliner atât pe pleoapa superioară (pentru a masca locul unde au fost aplicate genele false), cât și pe pleoapa inferioară, iar pe conjunctivă am folosit un creion khol negru, rezistent la apă (în felul acesta asigurandu-mă că produsul nu o să migreze până la finalul ședinței foto).

Buzele au fost lăsate naturale cu ajutorul unui ruj mat bej-rose, iar pomeții au fost conturați cu foarte puțin blush (fard de obraz), strict cât aveam nevoie pentru ca aceștia să iasă discret în evidență și să pună și mai mult accent pe privire. Fiind obișnuită cu felul în care fotograful Ciprian Strugariu folosește lumina, am decis să exagerez prin conturarea sprâncenelor și astfel am realizat un aspect și mai dramatic.

Pentru cel de-al doilea machiaj am decis, spre neplăcerea Alinei, să aplic la machiajul inițial un ruj negru și să-i las tenul curat, de porțelan. Pentru această ședință foto am încălcat intenționat regula de bază a machiajului: accentul se pune fie pe ochi, fie pe buze.

Niciodată pe amândouă :).

www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod