Luptă contra ridurilor folosind crema cu retinol

Ridurile profunde nu sunt draguţe, oricât am încerca să ne păcalim că ne dau expresivitate şi fac parte din şarmul nostru. Pentru a le menţine la un nivel minim, trebuie să ştim care este

Ridurile profunde nu sunt draguţe, oricât am încerca să ne păcalim că ne dau expresivitate şi fac parte din şarmul nostru. Pentru a le menţine la un nivel minim, trebuie să ştim care este regula de aur când vine vorba de anti îmbătrânire.

RETINOLUL  A este un derivat al vitaminei A şi este unul dintre cele mai importante ingrediente care poate inversa, de fapt, semnele de îmbătrânire. Singura problemă este că acest ingredient a fost mereu recomandat în lunile de iarnă, din cauza sensibilitaţii pe care ar provoca-o tenului, în contact cu soarele.

Contrar credinţei populare, specialiştii dermatologi sunt de părere că efectul cremelor cu retinol este benefic şi vara, şi recomandă folosirea acestor creme încă din timpul verii, tocmai pentru a nu lăsa iarna să înceapă procesul de îmbătrânire. Aerul conţine mai multă umiditate în timpul verii, așa că lasă pielea în mod natural mai hidratată în timpul lunilor calde. Şi tocmai pentru că pielea ta este atât de hidratată nu sfârșește prin a se exfolia, deoarece poate tolera deshidratarea pe care retinoidul A o produce.

Însă acest ingredient minune trebuie tratat cu mare atenţie, deoarece el provoacă totuşi o exfoliere, şi trebuie să avem grijă când ne expunem la soare. Retinol are ca efect o piele mai „subţire”, deoarece regenerează celulele atât de rapid, astfel cremele cu factor de protecţie ridicat sunt absolut obligatorii.

Aşadar căutaţi Retinolul A când trebuie să vă alegeţi cremele de zi şi de noapte, dar nu uitaţi şi de protecţia solară. În felul acesta puteţi să întârziaţi procesul de îmbătrânire şi să vă bucuraţi de un ten minunat pe tot parcursul anului.

Vă aştept cu drag pe site sau pe Facebook.

Vă îmbrăţişez!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod