16 trucuri prin care poţi să arăţi mai tânără folosind machiajul

Unul din motivele pentru care iubim machiajul este acela că putem trişa câteodată (nevinovat, bineînţeles) vârsta. Vă voi arăta aşadar cât de simplu este să dăm câţiva ani înapoi

Unul din motivele pentru care iubim machiajul este acela că putem trişa câteodată (nevinovat, bineînţeles) vârsta. Vă voi arăta aşadar cât de simplu este să dăm câţiva ani înapoi folosindu-ne de câteva trucuri şi produse potrivite.

1. Hidrataţi-vă - acesta este pasul cel mai simplu dar și cel mai important. Și ştiu ca mă repet mereu spunându-vă acest lucru, însă restul paşilor sunt inutili fără acesta. Înainte de a începe machiajul demachiaţi bine tenul şi aplicaţi crema hidratantă. Folosiţi întotdeauna o cremă diferită pentru ochi, cu un efect de hidratare şi lifting.

2. Folosiţi anticearcănul lichid – ştiu că pare o ironie să folosiţi un produs lichid pentru cearcăne, tocmai când de fapt este momentul în care ai nevoie de cea mai mare acoperire.  Însă formulele de anticearcăn mai dense nu fac altceva decăt să evidenţieze liniile fine şi pielea deshidratată din jurul ochilor. Optaţi pentru anticearcănele sub formă de stilouri deoarece, în general, au ca ingredient de bază o ceară care hidratează puternic şi nu permite ca produsul să se strângă între riduri şi vă ajută să scăpaţi de roşeaţă şi de petele mai întunecate. Preferatele mele sunt YSL Touche Eclat sau MakeUp Forever Lift Tenseur Concelear, primul pentru că are nişte particule în compoziţie care reflectă lumina, iar al doilea pentru că este foarte hidratant şi are o acoperire bună.

3.

Cumpăraţi un fond de ten cu un subton de galben – aici nu mă refer la galbenul propriu zis ci la tenta de galben în locul celei roz din fondurile de ten. Galbenul „încălzeşte” tenul, şi cu cât mai cald este tenul vostru cu atât veţi arăta mai tinere. Pur şi simplu.

4. Folosiţi un bureţel – poate sunteţi tentate să acoperiţi toată faţa cu fond de ten. Renunţaţi la acest obicei. Un bureţel umed trebuie să devină noul vostru prieten. Aşadar, puneţi bureţelul sub un jet de apă şi stoarceţi-l foarte bine. Puneţi o cantitate mică de fond de ten în palmă, înmuiaţi bureţelul şi aplicaţi fondul de ten prin tamponare uşoară, doar pe zonele în care este nevoie de acoperire. Apa din burete va împiedica produsul care este inutil şi vă va asigura o acoperire naturală. La sfârşit folosiţi-vă de degete pentru o estompare perfectă.

5. Renunţaţi la pudra compactă şi colorată – dacă consideraţi ca aveţi nevoie de puţină pudră, alegeţi o formula translucidă, extrem de fină, pe care să o aplicaţi doar în zona T.

6. Pomeţii: nu uitaţi de hidratare – nimic nu va face ca tenul vostru să arate mai matur decât produsele dense şi opace care au nevoie de pensule pentru aplicare. Trusa voastră trebuie să conţină cât mai multe produse cremoase şi geluri, pe care să le aplicaţi cu degetele.

Alegeţi un fard de obraz cremos, în nuanţe calde de piersică. Cu cât pielea voastră va fi mai hidratată, cu atât veţi arăta mai tinere.

7. Scoateţi în evidenţă structura osoasă – odată cu vârsta femeile îşi pierd grăsimea din faţă şi trebuie să profite de acest lucru. Aplicaţi aşadar blushul ascendent, pe conturul oaselor din pomeţi şi veţi obţine un efect de lifting.

8. Pensaţi-vă doar dacă este necesar – faţa devine asimetrică, odată cu înaintarea în vârstă, dar este o greşeală să corectăm acest lucru printr-o formă nouă a sprâncenelor. Puteţi risca ca ele să devină prea subţiri şi aspre, şi nu vor reveni niciodată la forma naturală. Eliminaţi doar ce este în plus, iar dacă aveţi nevoie de mai mult mergeţi la un specialist.

9. Folosiţi un creion de sprâncene sau un fard – pentru a umple golurile alegeţi produse speciale pentru sprâncene, însă nu uitaţi să optaţi pentru nuanţe mai deschise decât părul sau maxim un ton mai închise pentru blonde. Conturaţi foarte uşor sprâncenele în special în unghi şi spre exterior. Lasaţi-le pe interior cât mai naturale.

10. Întotdeauna folosiţi cleştişorul pentru gene – este un pas foarte important, chiar dacă renunţaţi la mascara. Veţi observa imediat diferenţa, aşadar este o achiziţie extrem de utilă dacă nu îl aveţi în trusa voastră.

11.

Aplicaţi o bază pentru pleoape – pielea ochilor este extrem de subţire şi odată cu vârsta apar şi ridurile mici pe pleoape în care se strânge foarte uşor fardul. O bază specială pentru ochi (eye primer) vă va ajuta să obţineţi o nuanţă uniformă a pleoapei şi va împiedica strângerea fardurilor.

12. Folosiţi creionul maro pentru ochi – probabil aţi folosit încă din liceu creionul negru pentru conturul ochilor, însă acum este momentul ca el să fie înlocuit cu cel maro, pentru un efect mai subtil. Aplicaţi o linie la baza genelor superioare pe care să o estompaţi spre exterior ascendent, cu ajutorul unui beţişor de ureche.

13. Nu renunţaţi la puţin sidef – fardurile cremoase, uşor sidefate sunt o alegere ideală deoarece vă redau un aspect hidratat şi foarte natural. Nuanţele de  şampanie, piersică sunt perfecte pentru ochi şi pot fi aplicate extrem de uşor cu degetul.

14. Folosiţi un rimel de alungire – renunţaţi la formulele pentru volum deoarece ele încarcă genele şi nu arată foarte bine. Un strat de rimel este de ajuns, eventual într-o nuanţă de maro pentru un efect cât mai natural.

15. Rujul de buze într-o nuanţă naturală – odată cu vârsta buzele tind să se subţieze, de aceea trebuie să renunţăm uşor la nuanţele putenice în favoarea celor naturale.

Alegeţi o culoare cât mai apropiată de cea a buzelor voastre.

16. Încercaţi iluminatorul – aplicaţi cu degetele puţin iluminator lichid doar pe vârful pomeţilor şi pe centrul buzelor şi veţi vedea efectul imediat.

Nu uitaţi însă că frumuseţea unei femei nu stă doar în modul în care îşi aplică machiajul, ci adevărata frumuseţe este reflectată în sufletul ei. Este de fapt dragostea pe care o acordă celorlalţi cu atâta pasiune. Frumuseţea unei femei creşte cu trecerea anilor, iar machiajul este doar accesoriul ei perfect. Întotdeauna am fost de părere că cel mai bun produs cosmetic este de fapt felul în care alegem să ne bucurăm de viaţă. Iar dacă mai ştiți şi câteva trucuri de machiaj şi aveți produsele potrivite, cu siguranţă apariţia noastră va fi de neuitat.

Vă aştept şi pe site-urile mele pentru mai multe idei de machiaj (www.ralucaluca.com şi www.bridangels.ro ) sau pe pagina de Facebook.

Vă îmbrăţişez cu drag!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod