Trucuri de machiaj pentru ten matur. Încearcă-le!

Frumuseţea nu ţine cont de vârstă! Fiecare etapă a vieţii vine cu schimbări şi noi provocări. Profită de acestea  şi reinventează-ţi stilul. Odată cu trecerea anilor fermitatea

Frumuseţea nu ţine cont de vârstă! Fiecare etapă a vieţii vine cu schimbări şi noi provocări. Profită de acestea  şi reinventează-ţi stilul.

Odată cu trecerea anilor fermitatea pielii scade, apar ridurile şi tenul îşi schimbă culoarea. Machiajul pe care ţi-l realizai înainte nu mai este potrivit. Primul meu sfat pentru femeile cu tenul matur este să fie open-mind şi să îşi redefinească look-ul.

makeup--z

Hidratarea este un element cheie în menţinerea tenului ferm, de aceea recomand folosirea unor creme hidratante antiaging încă de la vârsta de 35+. Mai bine previi apariţia ridurilor decât să o tratezi.

În machiaj sunt câteva tipsuri ce te vor ajuta să obţii un look reuşit dacă ai tenul matur.

Pentru pregătirea bazei foloseşte un primer pe bază de silicon.

Acesta va umple ridurile. Aplicarea se face în zonele unde sunt prezente ridurile, dar mai ales pe frunte, în jurul ochilor şi în jurul gurii, unde încă din tinereţe avem riduri de expresie.

FONDUL DE TEN nu va mai fi cu textură satinată ci mată, cu acoperire mică spre medie. Dacă am opta pentru un fond de ten cu acoperire mare, acesta are şi un conţinut ridicat de pudră, care se va strânge în riduri. Efectul nu este tocmai plăcut.1C6411539-tdy-130312-makeup-photo-1.blocks_desktop_medium

Din dorinţa de a acoperi ridurile, aplicăm o cantitate generoasă de corector cremos! Uită de el! Achiziţionează unul pudră, acesta va absorbi excesul de fond de ten şi nu va accentua ridurile. Rezultatul obţinut este unul natural.

Tot în procesul de pregătire a bazei de machiaj intră şi aplicarea blush-ului.

Dacă până acum îţi plăceau fardurile în nuanţe roze, de acum înainte ar trebui să îţi schimbi gusturile şi să optezi pentru blush-uri în nuanţe de piersică sau în nuanţe bronzante dar cu textură mată. Aplicarea lor se face pe punctul cel mai înalt al osului zigomatic, astfel obţinând un efect de lifting, dând impresia de pomeţi ridicaţi.

Pentru machiajul ochilor este indicat să renunţi la fardurile cu textură satinată, irizantă, sclipicioasă! Înlocuieşte-le cu cele mate. Pentru un efect de lifting al ochilor aplică nuanţa închisă de la jumătatea pleoapei mobile spre colţul extern, ascendent. Evităm eyeliner-ul, cel mult aplicăm un creion negru la baza genelor pe care îl difuzăm prin tehnica blending.

Pleoapa inferioară va fi conturată doar cu farduri în nuanţe neutre. Tot pentru un efect de lifting putem opta şi pentru aplicarea genelor false. Pot fi bandă, smocuri sau doar colţuri.

Schimbări intervin şi atunci când vine vorba de machiajul buzelor. Dacă până acum erai îndrăgostită de culoarea roşie, acum este cazul să te reorientezi spre nuanţe mai naturale. Foloseşte tonuri mai soft, nuanţele puternice îţi vor accentua ridurile din jurul buzelor. Dacă îţi doreşti să dai volum buzelor foloseşte un gloss transparent pe centrul lor. Sophia-Loren-sophia-loren-16462157-465-600

Pentru a corecta o bărbie căzută aplică un bronzer pe linia gâtului şi pe maxilar. Prin umbrirea zonei vei distrage atenţia de la ea.

Sprâncenele nu sunt nici ele ocolite de trecerea anilor.

Dacă se răresc foloseşte un fard mat sau un creion de sprâncene pentru a le umple, dar evită conturarea lor prea puternică.


shutterstock_113631130

Cam atât pentru astăzi dragile mele doamne! Vârsta nu trebuie să fie un impediment în calea frumuseţii iar eu cred că există frumuseţe indiferent de vârsta pe care o avem!

 

Cu drag,

Alina

The art of illusion,

The world of make-up

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod