Trei stiluri de machiaj festiv

Daca obisnuiesti sa te machiezi in acelasi stil de mai multa vreme, este normal sa-ti doresti o schimbare, dar poate ca nu stii de unde sa incepi. Momentul este, oricum, propice: se apropie Sarbatorile si atmosfera festiva specifica acestei perioade, cand toti reflectam la anul care a trecut si ne gandim la un nou inceput. Asadar, de ce nu ai intra in noul an cu o infatisare diferita? Tot ceea ce ai de facut este sa te joci cu diferitele nuante si sa incerci altceva... atat in ceea ce priveste culoarea rujului, cat si a fardului de ochi.

Iata trei stiluri de machiaj, adecvate tendintelor acestui sezon si din care poti fie sa alegi unul, pe care-l consideri cel mai potrivit personalitatii tale, fie poti sa le incerci pe fiecare in parte, in functie de starea de spirit pe care o ai in ziua respectiva si, nu in ultimul rand, de culoarea parului si de vestimentatia pe care ai ales-o.

Straluceste...
cu discretie


Un machiaj discret, natural, dar festiv prin tenta usor aurie este perfect pentru serile sarbatoresti specifice sezonului. Nuantele calde de bej inchis (asa numita "culoare de turta dulce"), bronz sau culoarea sampaniei se potrivesc majoritatii femeilor si confera infatisarii tale un aer sarbatoresc.

Pentru a realiza un astfel de machiaj, concentreaza-te asupra ochilor, buzele si obrajii pastrandu-si in mare masura culoarea si stralucirea naturala. Cu un dermatograf maro inchis, traseaza o linie fina la baza pleoapelor. Dupa aceea, coloreaza pleoapele cu o nuanta aramie, sidefata. Completeaza machiajul adaugand un strat subtire de fard auriu la coltul interior al ochilor, fapt care va adauga un plus de stralucire intregului chip. Un mascara maro va desavarsi aspectul.

Tinand cont ca ochii sunt puternic evidentiati, foloseste o nuanta complementara si discreta pentru buze, evitand astfel un aspect strident si chiar vulgar.
Ai grija ca nuanta rujului sa se asorteze cu aceea folosita pentru ochi, iar pe pometi aplica o "umbra" discreta, intr-un ton de culoarea bronzului sau a piersicii. Fii atenta sa nu exagerezi - in definitiv, iti doresti sa fii remarcata tu insati, nu machiajul tau!

Nuanta purpurie, festiva prin excelenta!

Culoarea aceasta este excelenta pentru ocaziile speciale si accentueaza trasaturile frumoase ale chipului - daca este aplicata corect. De data aceasta, in centrul atentiei vor fi buzele.

Pentru inceput, traseaza conturul cu ajutorul unui creion si coloreaza cu acesta intreaga suprafata a buzelor. Durata machiajului va fi considerabil mai mare. Apoi, coloreaza buzele cu ajutorul unei pensule speciale, care iti ofera mai multa precizie (si care isi va dovedi utilitatea in special atunci cand ajungi in zona delicata de la colturile gurii). La sfarsit, aplica un strat de pudra pulbere, cu o pensula mare, pentru a fixa mai bine culoarea.


In general, nuanta rujului depinde atat de preferinte, cat si de accesoriile vestimentare: purpuriu (cel mai recomandabil, pentru o seara speciala), nuanta bobului de strugure sau a prunei. Indiferent pentru care dintre acestea optezi, nu uita ca la sfarsit sa adaugi si un strat de gloss incolor, pentru un luciu subtil si... sexy.

Din moment ce atentia celorlalti va fi atrasa de buze, ochii nu trebuie sa fie intens fardati. Poti aplica un strat de fond de ten si mascara, iar la baza pleoapei traseaza o linie subtire, de culoare bleumarin, spre exemplu. Indulceste privirea cu un fard de culoare deschisa, in nuanta ametistului. In felul acesta, vei contrabalansa in mod fericit culoarea intensa a buzelor.

Un boboc de trandafir inocent, dar cu atat mai seducator...

Iata un exemplu de machiaj care iti permite sa evidentiezi in egala masura ochii, buzele si obrajii, fara ca aspectul general sa fie supraincarcat si strident.
Secretul este sa pastrezi aceeasi culoare de baza, obtinand un machiaj monocromatic.

Pentru inceput, aplica un fard de obraz roz si cu textura satinata - vei fi imbujorata ca si cum tocmai ai infruntat frigul, dar este nuanta care se potriveste cel mai bine oricarei femei. Pentru ochi, foloseste un fard lila sau roz, iar mascara va fi, obligatoriu, de culoare neagra.

Aspectul va fi desavarsit cu un ruj roz sau de culoarea prunei - chipul trebuie sa fie cat mai natural, deloc frapant. Ai grija ca nuanta creionului de contur sa fie cat mai apropiata de cea a rujului sau, cel mult, bej deschis. Vei fi stralucitoare si sexy... iar cel mai interesant este ca dai impresia ca nu te-ai machiat deloc!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod