Tot ce voiai sa stii despre ingrijirea si machiajul ochilor...

Despre ochi, se spune ca sunt "ferestrele sufletului" si ca privirea este cea care, invariabil, atrage atentia ca un magnet. Nu este de mirare ca majoritatea femeilor sunt preocupate de aceasta trasatura a chipului si incearca sa o evidentieze cu ajutorul accesoriilor din trusa de machiaj. Aici nu exista reguli... fiecare dintre noi avem alta conformatie a fetei si nu numai culoarea ochilor ar trebui sa fie criteriul de alegere a nuantelor si texturilor.

Reguli de ingrijire si intretinere

In fiecare seara, aplica un demachiant special pentru pielea din jurul ochilor, care este mult mai fina si mai sensibila decat in restul fetei. Regula este valabila si in ceea ce priveste crema de zi, respectiv cea de noapte. Continutul de grasimi din compozitia produselor va afecta, in timp, zona delicata a ochilor, care va deveni suprasaturata, porii vor fi "sufocati", iar structura si aspectul epidermei vor fi compromise.

De asemenea, nu folosi in zona ochilor creme sau lotiuni astringente, produse destinate combaterii acneei sau masti faciale.

Cremele destinate ingrijirii epidermei din jurul ochilor trebuie sa fie bogate in elemente nutritive specifice dar, in acelasi timp, sa aiba textura usoara. Nu vei reusi sa impiedici aparitia ridurilor... face parte din evolutia fireasca a fiecarei femei, insa poti intarzia procesul si atenua efectul inestetic al acestuia.

Cum sa-ti pregatesti ochii in vederea machiajului

Primul pas consta in aplicarea pe pleoape a unui strat subtire de baza de machiaj, pentru a corecta eventualele imperfectiuni si pentru a pregati epiderma in vederea machiajului propriu-zis. Baza de machiaj trebuie sa fie in concordanta cu textura produsului de machiaj - daca vei folosi fard crema, opteaza pentru fond de ten, respectiv pentru pudra, daca alegi un produs pulbere.

Cum sa alegi culoarea potrivita

Pentru a identifica nuantele care ti se potrivesc, foloseste drept ghid culoarea parului si nu pe cea a ochilor, cum poate ai crezut. Blondele arata cel mai bine daca opteaza pentru nuante calde de bej, auriu, bronz sau caramel, in timp ce tonurile inchise de maro par a fi create special pentru brunete. Roscatele vor alege nuante aramii, maro-roscat sau culoarea piersicii, ori tonuri mai reci precum roz sau culoarea lavandei. Persoanelor carunte li se recomanda tonuri de gri sau albastru deschis, usor metalizat.

Alegerea tehnicii de machiaj

Un machiaj simplu si pe care nu il poti gresi este cel intr-o singura umbra: coloreaza intreaga suprafata a pleoapei cu o singura culoare. Sunt recomandabile in acest caz fardurile crema, in nuante deschise sau medii. Completeaza machiajul cu mascara si dermatograf maro.

Pentru a-ti intensifica privirea si a-i conferi mai multa expresivitate, coloreaza partea de jos a pleoapei cu o nuanta mai inchisa, iar in partea superioara (spre orbite), aplica o nuanta complementara celei dintai, dar mai deschisa. Ai grija ca linia de demarcatie intre cele doua tonuri sa nu poata fi observata... Vrei o privire "dramatica"? Foloseste un tus de ochi si mascara din belsug, iar la coltul interior al ochilor foloseste o nuanta mai inchisa.

La sfarsit, foloseste o pensula mare pentru a "presara" un strat subtire de pudra pulbere, ceea ce va fixa mai bine machiajul si va face ca acesta sa fie mai durabil.

Solutii pentru micile probleme inerente

Forma ochilor si "pozitionarea" acestora in raport cu restul fetei sunt extrem de diverse si nu intotdeauna ne place felul in care ne-a lasat natura. Dar, jucandu-te cu diferitele nuante si cu pensula de machiaj, poti corecta aceste mici inconveniente mai usor decat ai fi crezut.

Ochi adanciti in orbite

Coloreaza integral suprafata pleoapei cu o nuanta calda si deschisa, pentru a crea impresia ca "aduci" ochii mai in fata. Poti intensifica privirea folosind un ton mai inchis in centrul pleoapei, dar nu este intotdeauna cea mai buna varianta.

Ochi protuberanti

Alege tonuri calde si foloseste intotdeauna doua nuante: una mai inchisa la baza si una mai deschisa in partea superioara. In general, se recomanda tonuri ceva mai intense.

Ochi mici

In cazul tau, se recomanda fardurile crema, in nuante deschise si stralucitoare, pentru a conferi mai multa luminozitate ochilor si a-i face sa para mai mari. Indiferent de situatie, evita mascara, tusul sau dermatograful de culoare neagra, pentru ca ochii vor parea si mai mici decat sunt in realitate.

Ochi mari

Esti norocoasa - poti face orice experimente iti doresti, cu nuante intense si calde. Nu exagera insa in ceea ce priveste mascara.



 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ANDRA pe 25 Dec 2010, 17:14
    tuns

    sunt bruneta si am parul foarte lung eu cred k imi sta destul de bine dar vreau o schimare nu stiu cum sa ma tund vreau o tunsoare care sa ma si avantajeze deoarece am nasul putin mare pls ajutati-ma!!!!!!multumesc:X

    0
    0

  • bruneta pe 25 Dec 2010, 17:10
    MACHIAJ

    eu sunt bruneta am parul lung si foarte drept multa lume im spune k am ochi foarte frumosi dar mie cam greu sa aleg ce machiaj mi sar potrivi ,ce nuanta. Va multumesc!!:x

    0
    0

  • B. pe 17 Iul 2010, 23:39
    Ochi de broasca :|

    Pe mine ma nemultumeste faptul ca am ochii mari. Ma dezavantajeaza foarte mult,cred eu. Creionul dermatograf imi mareste ochii si da aspectul de "ochi de broasca" iar machiajul deschis mareste pleoapele. Parul meu este ondulat natural si are culoarea castanie. Ce machiaj mi-ati indica?

    1
    0

  • Corina pe 22 Dec 2009, 16:17
    tusul

    Eu reusesc sa ma dau cu tus.. mi`am luat azi un tus de la Avon...superb .culoarea lui este maro...e tip dermatograf..si ma pot da usor cu el..super fain In schimb am o problema cu genele..nu pot sa le fac la fel.marimea lor difera mereu.nu stiu dc:|

    0
    0

  • mada_mady pe 15 Feb 2009, 19:40
    bla bla bla

    sunt bruneta cu tenul usor masliniu si ochi mici...ce machiaj mi s-ar potrivi?ce culori de fard de pleoape?

    0
    0

  • ana pe 1 Feb 2009, 15:48
    culoarea ochior mei

    eu sunt satena si am ochii abastri ce culori mi sar potrivi sa folosesc as putea folosi creionul deratograf sau dc nu ce as putea folosi pt am sta bn va mutumesc

    0
    0

  • bklb pe 8 Dec 2008, 11:04
    la la la

    fetele astea spun numai prostii

    0
    0

  • vera pe 26 Apr 2008, 18:49
    ce nuante mi se potrivesc?

    am ochii ,mari si as vrea sa stiu ce fel de machiaj mi se potriveste.este bine ca ma dau cu creion dermatograf?nu pot sa stau fara el.prefer sa renunt la mascara.de ceva vrene ma dau numai cu creion dermatograf si nu mai folosesc rimelu.ma avantajeaza?

    0
    0

  • CrisTinA pe 3 Apr 2008, 13:02
    tus

    Nu reusesc sa ma dau cu tus deloc drept,ba imi iese la ochiul drept bine si la stangul o dau in bara,imi sta bine cu contur negru dar creionul nu e ca tusul.da ti mi un sfat cum pot folosi tusul corect.va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod