Tendintele in machiaj pentru toamna-iarna 2008-2009

Spre deosebire de tendintele vestimentare, in toamna-iarna 2008-2009, machiajul marcheaza trecerea de la directii "de nisa" catre clasic ...

Spre deosebire de tendintele vestimentare, in toamna-iarna 2008-2009, machiajul marcheaza trecerea de la directii "de nisa" catre clasic si purtabil. Elementele retro se fac simtite mai mult ca niciodata.

Fata de alte sezoane, interesul fata de bronz scade. Elementele retro aduc in actualitate aspectul natural, pielea sanatoasa, aproape lipsita de bronz.

"Vedeta sezonului" este fardul de obraz, cu ajutorul caruia se realizeaza pometi plini de prospetime, imbujorati, chiar cu usoare exagerari, care insa nu deranjeaza, ci dau un farmec aparte, plin de o senzualitate debordanta. Tenul curat, perfect, cu pometii "sculptati", ce creeaza un efect de alungire, precum si creionul kohl alb aplicat pe marginea interna a pleoapei inferioare au fost frecvent intalnite pe podiumurile de prezentare.

Buzele naturale, cu balsam cu pigment sau rujul hidratant in nuante naturale sau in diverse tonuri de rosu, creeaza fie o senzatie de ireal, fie de feminitate puternica. 

  • Balenciaga si Yohji Yamamoto adopta stilul ochilor puternic conturati, "smokey eyes", in tendinta  "Abstractiuni in negru".
  • Varianta smokey este reinterpretata cu ajutorul auriului si bronzului, in "Frumusete metalica", tendinta intalnita in prezentarile Versace si Dolce &Gabbana.
  • Culorile indraznete si contrastante ale tusului de ochi, precum turquoise, violet si alb, imbinate creativ la Dior si Bottega Venetta, au ca rezultat un look vesel, jucaus, dar in acelasi timp retro: Culori structurate.
  • Pometii imbujorati, amintind mai degraba de vara torida, au adus un plus de culoare in prezentarile toamna-iarna ale colectiilor Roberto Cavalli, Anna Sui si Louis Vuitton.


Ca o completare a pometilor puternic evidentiati, designerii au optat pentru un ten sanatos, iradiind prospetime, pentru a crea imaginea unei Frumuseti supranaturale.

Abstractiuni in negru

 
Abstractiuni in negru reprezinta tendinta cea mai frapanta si puternica a sezonului. Ochii machiati intens, cu texturi fumurii, sunt frecvent intalniti la Balenciaga, Valentino, Victor & Rolf, Yohji Yamamoto si Gucci.

Stilul "smokey eyes", cu un design abstract, realizat prin tuse de negru intens, dobandeste in acest sezon o interpretare moderna, imbogatita prin texturi lucioase si stralucitoare, pentru a scoate si mai mult in evidenta ochii. Acestia arata foarte sexy, stralucitori si intensi.

Pentru realizarea acestei tendinte se foloseste negrul gotic, aplicat de jur imprejurul ochiilor, prin tuse orizontale pe arcada, alungite catre tampla. Pentru o nota de feminitate, usor retro, se poate apela fie la accente de alb stralucitor pentru unghiul intern al ochilor (Balenciaga), fie la culori autumnale (Yohji Yamamoto).

Mascara creeaza un efect de gene false, iar sprancenele sunt imbogatite prin creionare, dar in culori naturale, deschise, pentru a nu intra in concurenta cu machiajul ochilor. De asemenea, sprancele sunt arcuite in stilul Audrey Hepburn.

Tenul este impecabil, cu aspect perfect natural. Buzele pastreaza aceeasi nota, prin nuante pale, ce creeaza un efect usor "ireal". Uneori, pentru impact, se utilizeaza rujul clasic, rosu.

 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florentina pe 8 Sep 2009, 14:50
    extensii gene

    Aplic extensii de gene Ardell, din par uman 100% stilizat, la cel mai bun pret - 4 lei/smoc; permanent de gene 50 lei + vopsit gene gratuit. Oferta valabila doar pentru Bucuresti. 0723004987 Florentina.

    0
    0

  • febletea pe 6 Feb 2009, 17:15
    Un sfat va rog

    Sunt blonda cu ochii albastrii cum sa ma machiez

    0
    0

  • karina pe 13 Dec 2008, 17:16
    machiajuuu

    nish monstre d machiaj dak s poate:Ds fii putin mai preciss

    0
    0

  • Milk@ pe 26 Oct 2008, 14:47
    fond de ten

    Buna fetelor! Am fost atenta la cele comentate mai sus de voi si as vrea sa adaug urmatoarele: ca si make-up artist va confirm cele expuse in acest articol si mai mult, cred ca nici o poza nu v-ar fi ajutat sa intelegi mai bine noile tendinte, de fapt nu stiu ce ati vrea sa vedeti voi pe poze? fete care sunt machiate cu un blush puternic sau cu buze rosii? Pe net gasiti o gramada de poze in acest gen, daca asta va intereseaza. Iar pe youtoube, gasiti si filmulete cu diversi make-up artisti. Cat despre fondul de ten: Este gresita ideea conform careia fondul de ten incarca fata si respectiv nu se potriveste machiajului natural. Total Fals. Un fond de ten bine ales( in concordanta cu nuanta tenului) si de calitate nu face decat sa puna bazele unui machiaj reusit. Mai mult: fondul de ten indeplineste functia protectiva contra descuamarii, prafului si mizeriei.

    0
    0

  • myky22 pe 19 Oct 2008, 10:22
    super

    super articolul dar la fel cred ca trebuiau niste poze

    0
    0

  • rebi pe 6 Oct 2008, 09:21
    poze

    cred ca articolul ar fi fost mult mai explicit daca se incadrau si niste poze

    0
    0

  • MARILENASINZIANA pe 5 Oct 2008, 12:48
    HMMM..

    DEPINDE DOAR DE TINUTA,DE MOMENTUL ZILEI,,,SI NU IN ULTIMUL RAND DE TINE!

    0
    0

  • lauravalentina pe 4 Oct 2008, 20:17
    interesant

    astfel de articole sunt mereu binevenite. eu chiar tin cont de ele, incercand, desigur, sa adaptez totul la fizionomia mea.pup fetele

    0
    0

  • Catalina pe 3 Oct 2008, 13:02
    Machiaju

    Tare articolul,dar mai trebuie inbunatatit ,cu niste poze poate....

    0
    0

  • lildragon pe 1 Oct 2008, 03:03
    ....

    poze cu etape pt. tipurile de machiaj care latzi descris .... :( nu inteleg nik fara poze habar nam sa fac nimik.... :((

    0
    0

  • nico pe 26 Sep 2008, 21:26
    exemple

    cred ca era complet articolul daca se atasau niste poze pentru exemplificare.Sper ca nu ne veti priva de ele!

    0
    0

  • ji_cri_mar pe 26 Sep 2008, 20:40
    si eu vreau pozeee

    Adica sa puneti mai multe poze,sa vedem despre ce e vorba concret!

    0
    0

  • doina pe 26 Sep 2008, 17:28
    frumusete

    multumesc mult pt informarile pe care le primesc.sunt pt machiaj totusi el este pt a "masca"ceva ce nu ti place sau..pt a scoate in evidenta ceea ce crezi tu k merita.nu spun nimic nou,incerc doar sa reamintesc ceea ce e de bun simt

    0
    0

  • Ruxandra Michaela Vidrascu pe 26 Sep 2008, 14:46
    Tendinte machiaj

    Articol interesant si la curent noile tendinte, sfaturi utile. La marcile indicate adaug alte 2 nume de top, Artistry si E. Funkhouser. comercializate prin vanzari directe de Amway.

    0
    0

  • huncut pe 26 Sep 2008, 14:40
    machiaj

    Nu sunt de acord cu incarcarea tenului cu fond de ten ,din moment ce se vorbeste ca machiajul trebuie sa fie natural.........

    0
    0

  • andreea_damian pe 26 Sep 2008, 13:01
    poze

    revin cu problema adusa in discutie de mai multe eve...vrem mai multe poze,exemple concrete.nu toti au imaginatia la fel de bogata... :D

    0
    0

  • delena_1987 pe 26 Sep 2008, 11:15
    super articol!

    Multumim pentru sfaturi! Sunt super. De abia astept sa inceapa facultatea sa-mi pot afisa noul look. :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod