Simplitate si rafinament: manichiura frantuzeasca

Manichiura frantuzeasca reprezinta, poate, cel mai bine conceptul de "farmec al simplitatii". Aspectul unghiilor este natural, simplu si de efect, adaptandu-se oricarei situatii - indiferent daca esti la o intrunire de afaceri sau la o petrecere somptuoasa, manichiura frantuzeasca va conferi mainilor tale un aspect elegant si distins. Poate ca nu vei obtine rezultatul dorit din prima incercare, insa te asiguram ca merita sa perseverezi.

Pentru colorarea unghiei (in partea superioara) se folosesc de obicei nuante de roz (cat mai deschis) sau alb, iar pentru restul unghiei, lac bej, roz sau incolor.


  • Curata unghiile cu un dizolvant bland (preferabil, unul care contine vitamine) si ajusteaza dimensiunea si forma in functie de gusturile tale;

  • Aplica oja alba, roz sau bej pe extremitatea superioara a fiecarei unghii. Incepe din margine, si "mergi" incet, ascendent, spre centru, unde te opresti si reiei procedura din partea opusa. Ar trebui sa obtii un efect de "litera U", pe care o vei completa "umpland" deschiderea "literei U".

  • Dupa ce oja s-a uscat, aplica pe intreaga suprafata a unghiei lac, a carui nuanta ramane la latitudinea ta.
    Posibilitatile de combinare sunt nelimitate - oja roz cu lac roz, oja bej cu lac incolor sau in aceeasi nuanta si asa mai departe.


  • Pentru a te asigura ca vei colora unghia corect si uniform, iti recomandam sa folosesti benzile special destinate pentru manichiura frantuzeasca - sunt usor de folosit si iti permit sa separi perfect si in forma corecta suprafata unghiei care urmeaza sa fie colorata cu oja. O alta idee ar fi sa folosesti un creion alb pentru a demarca cele 2 zone ale fiecarei unghii.


    Pedichiura frantuzeasca

    Pentru maximum de eleganta si distinctie in timpul verii, este recomandabil ca manichiura si pedichiura sa se asorteze. In cazul de fata, ne referim la pedichiura frantuzeasca, mai usor de realizat decat ai crede si care va conferi eleganta si stil picioarelor tale.

    In principiu, regulile sunt similare celor despre care ti-am vorbit in cazul manichiurii frantuzesti. Tine cont, insa, ca va trebui sa folosesti exact aceleasi nuante si, pentru a te asigura ca aspectul unghiilor nu va fi compromis, evita sa te incalti timp de aproximativ 45 de minute.




     

    Comentarii (3)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Flori pe 7 Oct 2010, 18:28
      aprecieri

      Ma bucur ca am gasit in acest articol si in comentariile aferente destule informatii pentru a realiza singura o astfel de manichiura / pedichiura. Intr-adevar, se asorteaza la orice tinuta si e pe gusturile atat a celor ce prefera stilul natural cat si un stil foarte "prelucrat" cosmetic.

      0
      0

    • nina pe 29 Ian 2010, 10:15
      E cea mai minunata manichiura si pedichiura

      Am cumparat de curand un set de unghii false cu manichiura frantuzeasca,nu pot sa le las sa creasca din cauza serviciului, e minunat si imi schimba total imaginea mainilor

      0
      0

    • ssamara20 pe 26 Ian 2010, 23:49
      ...

      am primit de curand un set pt manichiura frantuzeasca si de atunci nu ma mai pot desparti de el! chiar se asorteaza la orice tinuta si nu mai trebuie sa ma stresez ca poate nu m-am asortat corect! eu am un mic sfat: nu folosesc benzi , m-am invatat sa urmezcurba naturala a unghiei, la inceput este un pic greu dar cu timpul totul se invata :) foarte important este la sfarsit sa se aplice un strat de lac incolor pentru stralucire si asa maniciura va fi si mai rezistenta! dezavantajul este ca nu iti poti face manichiura frantuzeasca in graba, se usuca mai greu din cauza straturilor de lac, daca aveti unghii mici incercati linia cu alb sa fie cat mai subtire!

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod