Reguli de combinare a culorilor in noul sezon

Fata de alte sezoane, se poate spune ca acum machiajul ochilor este sofisticat nu atat prin prin jocul de lumini si umbre ce trebuie realizat pe pleoape, cat prin textura matasoasa a fardurilor folosite; este un an al texturilor naturale, matasoase, suple, departe de zona materialelor tehnologice.

Maro auriu, verde menta, verde tei, orange, violet orhidee si alb sunt cele mai moderne culori ale fardurilor pentru pleoape.

Regulile clasice ale machiajului ochilor sunt respectate intocmai: se aplica o nuanta inchisa pe coltul extern al pleoapelor superioare, iar in coltul intern o nuanta deschisa.
Aceste doua culori se vor "intalni" pe zona centrala a pleoapei mobile superioare, unde se vor combina avand ca rezultat obtinerea unei a treia nuante de valoare medie. Culoarea cea mai inchisa se va folosi pentru fardarea pleoapei inferioare; nu se va marca doar linia genelor, culoarea trebuie aplicata generos.

In linii mari nu putem spune ca ar fi o noutate acest machiaj, insa va deveni distinct in momentul in care in coltul intern al pleoapelor, cat mai spre nas, se va aplica un fard galben mat, difuzat atat de mult incat sa surprinda doar prin nota de iluminare.
Acest fard galben a fost folosit in prezentarile de moda pentru acest sezon si pentru cel urmator, care va fi dedicat oricum metalului galben.

Arcadele vor fi pudrate natural, iar sprancenele se vor retextura in culoarea lor naturala, adica se vor peria cu un fard mat, ales in nuanta naturala a parului. Genele se vor farda cu mascara de volum.

Se poarta ochii foarte mari cu priviri limpezi. Iata cateva trucuri pentru un efect de marire a ochilor:

  • se va respecta schema clasica de machiaj, cu umbre inchise in coltul extern al ochilor si invers;

  • se aplica un creion alb in interiorul pleoapei inferioare;

  • se poate aplica mascara negru doar pe genele pleoapei superioare, spre exterior;

  • se va farda generos pleoapa inferioara'

  • nu se vor folosi contraste puternice sau linii de delimitare; ideale sunt degradeurile ton-sur-ton.






  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod