Reguli de alegere a produselor de machiaj

A fi make-up artist inseamna a promova machiajul si a-l aplica acolo unde este nevoie, fie ca este vorba de o fotografie simpla sau de o sedinta foto complexa, filmare, scena etc. Desi, practic, fara machiaj nu se poate si este considerat a fi unul dintre pionii importanti ai imaginii, poate in aceeasi masura este considerat a fi totusi un rau necesar. O astfel de concluzie poate fi uneori fireasca, deoarece machiajul practicat fara etica poate fi daunator. Aria se poate extinde de la make-up artisti la simpli consumatori de machiaj, greselile pot sa apara daca nu sunt cunoscute cateva reguli simple... Aceste reguli sunt legate in cea mai mare proportie de alegerea fardurilor.

  • Daca un make-up artist trebuie sa recunoasca principalele tipuri de ten, o femeie normala trebuie sa-si cunoasca propriul ten pentru a sti ce tip de fond de ten sa cumpere.
    Este bine de stiut ca pentru fiecare tip de ten exista fond de ten special creat; astfel, fondurile de ten se dovedesc a fi, de fapt, creme pigmentate, cu proprietati de nivelare estetica a epidermei, dar si de intretinere. Un astfel de produs ofera, in general, hidratare, intretinere si protectie, pe langa functiunile suplimentare cu destinatii clare, cum ar fi capacitatile de matifiere si reglare a secretiilor de sebuum specifice produselor pentru ten gras. A aplica pe un ten uscat un fond de ten destinat pielii seboreice (grase) poate fi o greseala foarte grava si, in general, trebuie citite cu atentie toate instructiunile de pe ambalaj.


  • Cu mare atentie trebuie citita si data expirarii (termenul de valabilitate), de asemenea, trecuta pe ambalaj, conform standardelor comerciale. Totodata, daca produsul este achizitionat la timp, poate expira foarte bine si acasa.
    In astfel de cazuri, se va arunca neaparat, chiar daca nu s-a consumat in totalitate. Daca produsele cosmetice sunt expirate, pot provoca iritatii, alergii si multe alte disconforturi.


  • Alegerea unui fond de ten este foarte importanta, deoarece acesta este primul produs cosmetic decorativ care intra in contact direct cu pielea, el este, metaforic spus, un paravan intre ten si restul fardurilor...

    Ei, si daca stim ce trebuie sa cumparam, daca ne cunoastem tenul si daca produsele sunt in termeni de garantie, este momentul sa ne gandim la calitatea acestor produse, la marca si in ultimul rand... la pret.

    Nu este obligatoriu ca un produs foarte scump sa fie si cel mai bun, de aceea exista testere pentru a fi incercate. Un fond de ten nu se va incerca niciodata pe dosul mainii, este impropriu, nu acolo ne fardam.
    Ideal este cel fluid, texturat si foarte fin, cu putere medie de acoperire si nu foarte parfumat. Unele fonduri de ten isi schimba usor culoarea in contact cu pielea - se va tine cont si de acest lucru.

    Fardurile pentru pleoape se vor incerca pe mana si trebuie sa se intinda mult si uniform, fara scame sau discontinuitati de textura. Trebuie sa fie parfumate usor sau deloc. Daca fardurile sub forma de pudra compactata nu se iau pe aplicator, sunt clar "obosite" si nu se vor mai folosi.

    Mascarale expirate nu mai pot fi folosite oricum, deoarece aceste tipuri de produse sunt create astfel incat dupa un timp devin mai uscate si, deci, imposibil de aplicat pe gene.

    Rujurile isi schimba mirosul dupa expirare, se sicativeaza (devin rancede) si de multe ori se altereaza si gustul. Oricum, un ruj nu trebuie "simtit" prea mult pe buze nici daca este in termen de garantie, iar daca el este cumva amarui se va elimina din port fard.


    Mina creioanelor se intareste si prezinta discontinuitati de intindere sau de culoare daca sunt expirate. Mai longevive sunt lacurile pentru unghii; nu este nici o problema daca se decanteaza, insa daca textura lor devine mai plina, vor fi greu de aplicat.

    Oricum, fardurile sunt create pentru a fi consumate fara restrictii de timp. Trebuie uitata ideea economiei in vederea prelungirii vietii lor - tendintele vin si trec, paleta culorilor variaza de la un sezon la altul, variatiile de pigment ale tenului, de asemenea...





     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod