Planul de urgenta pentru un ten perfect de sarbatori

Pentru ca Sarbatorile de iarna sa te gaseasca radioasa si frumoasa, este necesar sa apelezi la un plan de urgenta pentru redobandirea aspectului de piele sanatoasa, hidratata si luminoasa.
Pentru ca Sarbatorile de iarna sa te gaseasca radioasa si frumoasa, este necesar sa apelezi la un plan de urgenta pentru redobandirea aspectului de piele sanatoasa, hidratata si luminoasa.

Iată care sunt cei mai importanti pasi recomandati de Mirela Paduraru – Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional (www.mirelapaduraru.ro):

Pasul 1: Reda sanatatea pielii tale din interior

Hidrateaza-te corespunzator cu apa plata, alcalina, ionizata, tine cateva zile de post cu fructe si legume bio, proaspete si odihneste-te minim 8 ore pe noapte. Poti face o cura de vitamina C, acid hialuronic din surse naturale, vitamina A si E, precum si minerale ca Fe, Mg, Zn. Respecta indicatiile medicului, farmacistului si prospectelor din cutii.

Pasul 2: Pregateste tenul cu un peeling usor

Ca sa exfoliezi celulele moarte, poti folosi o metoda bio, pe care o aplici saptamanal, seara. Pe o discheta de vata umezita cu suc proaspat de lamaie, presara jumatate de lingurita zahar.
Maseaza delicat fata cu miscari blande, circulare, ascendente, insistand foarte putin acolo unde pielea este mai groasa: frunte, nas barbie. Evita zona sprancenelor (sucul de lamaie le decoloreaza), conturul ochilor si conturul buzelor. Dupa ce zaharul s-a topit, clateste temeinic fata cu apa calduta, sterge delicat si pulverizeaza din belsug apa termala.

Pasul 3: Hidratare instanta si vitaminizarea tenului

Rasfata-te seara cu un masaj cu miere naturala, bio, timp de 10 minute. Manevrele de masaj trebuie sa fie delicate, fara presiune, iar pentru pielea obosita dubleaza timpul. Daca ai tenul gras adauga 2 picaturi zeama de lamaie in miere si evita conturul ochilor. Pentru pielea uscata, adauga in miere 1 capsula vitamina E uleioasa si o picatura de vitamina A.

Pasul 4: Programeaza-te la salonul de cosmetica pentru un tratament profesional

Tinand cont ca suntem in apropierea Sarbatorilor de iarna, opteaza pentru un tratament de hidratare intensiva, remineralizare, vitaminizare pentru fata, conturul ochilor, gat si decolteu. Este de preferat sa cunosti cosmeticiana sau sa ai recomandari foarte bune despre ea, pentru a nu risca sa ai un ten traumatizat dupa extractia comedoanelor.
Evita sa mergi prin frig inainte si dupa tratament. Solicita cosmeticienei sa foloseasca tonicul dupa demachiere, peeling si masca, pentru restabilirea ph-ului pielii si sa evite aburul, sau sa-l pozitioneze un pic mai departe de fata (pentru a evita vasoconstrictia urmata de vasodilatatia puternica a capilarelor).

Pasul 5: Cocktail de vitamine pentru ten

Daca nu esti alergica, prepara-ti in blender un cocktail minune din: 2 portocale, 2 mandarine, 2 kiwi si 2 lingurite seminte de susan. Poti consuma linistita 1 pahar din amestecul minune iar restul... aplica-l pe fata, gat si decolteu, sub forma de masca. Protejeaza zona ochilor cu doua dischete inmuiate in infuzie de albastrele si las-o sa actioneze 15 minute. Indeparteaza masca prin clatire cu apa calduta. Acest veritabil cocktail de vitamine face minuni pentru tenul obosit, dar si vindeca eventualele semne de la extractia comedoanelor.

Pasul 6: Programeaza-te la stomatolog pentru un detartraj sau un periaj profesional

Un ten sanatos este mai bine pus in valoare de o dantura alba, stralucitoare, care printr-un zambet senzational iti aduce lumina pe chip.

Pasul 7: Imbunatateste forma sprancenelor tale

Chiar si cel mai frumos ten arata extraordinar de bine cu o pereche de sprancene perfecte, adaptate fizionomiei. Pentru a nu risca surprize neplacute in prag de Sarbatori, este recomandat sa optezi pentru serviciile unui specialist in domeniu, care iti va crea sprancenele in functie de forma fetei, ochilor, nasului, buzelor, distanta interoculara, osatura fetei si anumite particularitati pe care le poti avea.
 
Si nu in ultimul rand ...
Gandeste pozitiv si zambeste des!
Specialistii au demonstrat ca starea interioara de bine se reflecta in frumusetea exterioara :)

Va doresc Sarbatori frumoase si un 2014 in care sa radiati de fericire!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod