Micile secrete pretioase ale bazei de machiaj

De multe ori avem tendinta, asa cum se spune, sa "nu vedem padurea din cauza copacilor", si acest lucru se aplica inclusiv in ceea ce priveste machiajul. Stam cateodata si ne uitam in oglinda, incercand sa ne dam seama unde am gresit si de ce, dupa ce am terminat machiajul, si ne intrebam ce s-a intamplat... nu arata atat de bine cum ne-am dori, desi teoretic am respectat toate etapele necesare. Cateodata insa, eroarea se afla la... fundatie.

Intr-adevar, ne referim la baza de machiaj, in privinta careia nu se poate spune ca ar avea reguli fixe.
Este de inteles ca exista tot atatea reguli, cate tipuri de piele si texturi de baza de machiaj. Complicat, nu-i asa? Poate ca nu, daca tinem cont de cateva principii fundamentale.

Pregateste-ti pielea

Baza de machiaj trebuie sa adere perfect si cat mai natural pe suprafata pielii, ca si cum ar face parte din structura fireasca a acesteia. Tocmai de aceea, nivelul de hidratare trebuie sa fie optim, sa nu faci rabat de la exfolierea saptamanala, cu un produs bland si - intr-o lume ideala - sa faci, o data pe luna, un tratament complet la salonul de cosmetica.


Foloseste nuanta corecta...

... Si mai intai, afla care este aceasta. Culoarea bazei de machiaj trebuie sa se potriveasca in mod cat mai fidel celei naturale, nu mai inchisa, nici mai deschisa. Vei afla care nuanta a fost conceputa special pentru tine daca faci testele de culoare la lumina naturala a zilei. Este de preferat sa nu fie o zi insorita, pentru ca razele distorsioneaza culoarea pielii si ai putea fi indusa in eroare.

Este bine ca magazinul de unde achizitionezi produsul sa aiba ferestre mari, pentru a fi inundat de lumina naturala.
In cazul in care acest lucru nu este posibil, iesi afara si verifica-ti aspectul intr-o oglinda. Vei sti ca ai gasit nuanta "ta" numai daca si cand aceasta se confunda pe nesimtite cu tonul natural al pielii tale.

Aminteste-ti ca pentru o piele deschisa, se potrivesc in principiu bazele de machiaj in nuante galbui, cu "subtonurile" de rigoare; respectiv, daca ai pielea maslinie, cele in "subtonuri" de portocaliu-piersica sunt cele mai indicate.

... Si aplic-o in mod corect

Se deosebesc trei stiluri de aplicare a bazei de machiaj: cu ajutorul degetelor, cu un buretel special (umed sau uscat) ori cu pensula.


  • Buretelul uscat este ideal pentru pudra, deoarece absoarbe excesul de produs si confera pielii un aspect neted si catifelat.

  • Buretelul umed va fi folosit pentru bazele de machiaj cu textura cremoasa, atunci cand vrei sa intinzi mai bine produsul.

  • Pensula face o treaba minunata pentru anumite zone ale fetei, cum ar fi barbia si nasul.

  • Poti recurge la ajutorul degetelor in orice situatie, mai putin pentru pudra.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod