Mici secrete utile la raionul de cosmetice...

Ti s-a intamplat vreodata ca, atunci cand intri intr-un raion cu produse si accesorii de machiaj, sa te simti pur si simplu coplesita si, poate, "depasita" de bogatia si varietatea ofertei? Nu ar fi ceva neobisnuit, pentru ca nu este simplu sa alegi intre atat de multe nuante ale rujurilor si fardurilor de ochi sau intre tipurile de textura ale unei baze de machiaj.

Cu toate acestea, daca stii ce sa cauti si de ce ai nevoie pentru a te pune in valoare si a-ti sublinia trasaturile, alegerea va fi simpla si de scurta durata - iar rezultatele nu te vor dezamagi.
De exemplu, daca esti in cautarea unei creme de zi, alege intotdeauna una potrivita tipului tau de ten si, neaparat, cu factor de protectie contra radiatiilor. Iti vei fi recunoascatoare tie insati mai tarziu, cand vei vedea ca, desi anii trec, tenul tau isi pastreaza in mare parte stralucirea si elasticitatea din tinerete.

In alegerea cremei de noapte, cel mai bine este sa optezi pentru un produs din aceeasi gama cu crema de zi sau cea pentru conturul ochilor. Ingredientele sunt, desigur, diferite, dar in formula produsului se regasesc unele componente continute de crema de zi - si este de asteptat ca epiderma sa reactioneze mai bine decat daca ai folosi marci diferite.
Afara de asta, economisesti timp la cumparaturi.

In ceea ce priveste machiajul, stii care este "legea nescrisa" a acestuia? Machiaza-te astfel incat cei din jur sa nu-si poata da seama cat de mult timp ai petrecut in fata oglinzii. Nu este atat de dificil cum ti s-ar putea parea. Pune-ti in valoare trasaturile frumoase ale chipului folosind nuante calde de roz sau bej.

Referitor la alegerea pensulelor de machiaj, cele mai indicate sunt cele facute din fire de par natural - sunt mai durabile si riscul aparitiei alergiilor este mai mic decat daca ai opta pentru cele din par sintetic.
Alege pensule din par de veverita, sunt cele mai fine si aplica cel mai eficient produsele cosmetice, putand fi folosite si pentru produsele sub forma de crema.

Nu stii ce lotiune de corp sa alegi? Ce-ar fi ca, din acest punct de vedere, sa-ti redescoperi copilaria? Ai ghicit - iti sugerez ca dupa fiecare dus sau baie sa te masezi cu ulei pentru bebelusi. Textura sa cu potential de hidratare intensa este cat se poate de indicata pentru orice tip de epiderma.

Tine cont de faptul ca, in timp, produsele de machiaj se deterioreaza, ca urmare a contactului cu aerul si cu bacteriile din atmosfera.
Pentru a preveni riscul aparitiei eczemelor sau iritatiilor, iata care sunt intervalele de timp recomandate pentru principalele produse: creion de contur buze si ruj - un an; fardul de ochi, tusul si rimelul - trei luni; fardul de obraz - sase luni; lacul de unghii - doi ani, daca este pastrat in conditii corespunzatoare.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod