Machiajul, intre alegerea unui stil personal si adaptarea la ultimele tendinte

Adevarul este ca subiectul in sine este destul de delicat. In mod firesc, iti doresti ca stilul de machiaj pe care il adopti sa fie modern, in conformitate cu ultimele tendinte, dar, in acelasi timp, sa te avantajeze, in functie de o serie de factori: trasaturi fizice, nuanta pielii, culoarea ochilor si a parului si... nu in ultimul rand, varsta. De asemenea, se impune sa tii cont de personalitatea ta, de serviciul pe care il ai (si care impune, uneori, coduri stricte in aceasta privinta). Dar cum sa iei decizia cea mai buna? Iata cateva directii care te vor ajuta sa gasesti un echilibru intre aceste doua deziderate.

Varsta

stii si tu ca nimeni nu intinereste, iar stilul de machiaj va fi adaptat, in concordanta cu trecerea timpului.
Nu, n-ar trebui sa sune "dramatic" nici pe departe, pentru ca fiecare etapa isi are frumusetea ei. In tot cazul, la 20 de ani, lumea este pentru tine o explozie de lumina si culoare: poti folosi absolut orice produs de machiaj, indiferent cat de stralucitor si frapant ar fi acesta (cu adaptarile de rigoare, referitor la momentul zilei si la context).

Insa, dupa o vreme, oja verde smarald parca nu se mai potriveste. Si nici nuantele intense ale fardului de ochi. Cel mai bine este ca, la fiecare cativa ani, sa renunti la cate un produs de machiaj pe care-l folsoeai doar pentru ca este modern, inlocuindu-l cu unul din aceeasi gama, dar care ti se potriveste. Cu alte cuvinte, treptat, tendintele vor avea o pondere mai mica in optiunile tale, iar tu iti vei fi gasit pana atunci propriul stil de machiaj, propriul glas in aceasta privinta.


Personalitatea

Spre deosebire de cazul anterior, de data aceasta avem mai degraba de a face cu starea de confort interior, si mai putin cu trasaturile fizice. Daca esti o fire mai rezervata, urmarirea cu orice pret a tendintelor in machiaj nu te va ajuta sa te simti bine cu tine insati. Poate ca buzele tale sunt senzuale si frumos conturate, insa o persoana mai retrasa, mai timida, se va simti cel putin ciudat daca va folosi ruj in orice alta culoare afara de roz discret sau nuanta pielii.

Daca, la polul opus, esti o persoana extrovertita, aventureaza-te. Pentru a evita, totusi, surprizele (ma refer in special la cazurile cand folosesti farduri in nuante puternice), incearca sa probezi texturi diferite: un ruj mat de culoare rosu aprins, este de preferat unuui produs cu textura cremoasa).


Locul de munca si stilul de viata

Intreaba-te: "Este potrivit un asemenea machiaj?". Mediul de lucru si oamenii alaturi de care iti petreci macar opt ore zilnic trebuie sa constituie un factor decisiv in alegerea stilului de machiaj - cel putin, in timpul saptamanii. Daca lucrezi intr-un mediu artistic, sa zicem, deci mai boem, un machiaj mai intens nu ar fi catusi de putin nepotrivit; insa iti poti da seama ce impresie ai face intr-o firma cu un stil mai conservator, chiar daca nuanta respectiva reprezinta "ultimul racnet" in tendintele de machiaj ale sezonului. Nu-ti cere nimeni sa nu fii tu insati, ci doar sa te adaptezi contextului.

Trasaturile fizice

Ultimele, dar, cu siguranta, nu si cele din urma...
Daca, spre exemplu, ai buzele subtiri, n-ar fi prea indicat sa folosesti ruj mat, intr-o nuanta puternica, oricat ar fi acesta de modern. In cel mai bun caz, il poti adapta astfel incat sa se potriveasca trasaturilor tale (in exemplul de fata, poti face acest lucru cu ajutorul unui gloss, care adauga volum si creeaza impresia optica de buze mai pline si deci, mai senzuale. Bineinteles, aceasta regula nescrisa functioneaza pentru orice tip de produs de machiaj.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod