Machiajul de toamna: de la delicatete si inocenta, la senzualitate agresiva

Tendintele noului sezon in ceea ce priveste machiajul ne aduc o serie de "noutati vechi" - altfel spus, din multe puncte de vedere asistam la o revenire a stilului care facea furori in anii '50-'60. Culorile care se poarta sunt aceleasi care se regasesc si in vestimentatie sau accesorii: gri, negru, alb si rosu. De asemenea, foarte moderne sunt texturile metalice, respectiv auriul si argintiul.

Femeile care au inspirat stilul de machiaj din aceasta toamna sunt celebrele frumuseti de la jumatatea secolului trecut: Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor sau Anita Eckberg.


Pentru baza de machiaj se va folosi un fond de ten translucid si, daca se poate, usor stralucitor, pentru a se conferi ansamblului o nota de lux. Pudra care fixeaza fondul de ten va fi, de asemenea, translucida. Sprancenele se vor mentine naturale, ascendente, si nu se fardeaza.

In ceea ce priveste machiajul ochilor, tendinta este de a se folosi tusul, aplicat pe linia pleoapei superioare, la baza genelor. Genele se vor farda din abundenta cu mascara de volum. O alta varianta la care poti recurge este machiajul de ochi natural, cu umbre care variaza de la alb pana la bej.
Privirea va fi inocenta, iar trasaturile - mai delicate, ca urmare a folosirii fardului alb.

Un machiaj mai agresiv poate fi realizat folosindu-se rosu si negru pe pleoapa, aceste culori estompandu-se in centrul pleoapei superioare. Tot pe pleoape, se poate aplica auriu, insa pe linia ochilor, in loc de tus se va aplica dermatograf alb.

Obrajii se fardeaza pe linia imaginara care uneste lobul urechii si comisura gurii, iar in centrul obrajilor se poate aplica fard sidefat, de culoare roz deschis.


Rujul vedeta al sezonului, pentru prima data dupa 50 de ani, este rosu, cu textura mata si plina, amintind de buzele seducatoare ale lui Marilyn Monroe. Daca nu ai curajul sa abordezi un astfel de ruj, poti recurge la bej natural, care se regaseste si el in tendinte sau, daca ai tenul inchis, ideal este rujul sidefat in nuanta bordo.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod