Machiaj de sezon

De obicei, cand te gandesti la un machiaj de toamna, invariabil paleta de culori graviteaza in jurul tonurilor de maro, maro roscat, teracota, mustar, olive. De cateva sezoane insa, machiajul de toamna are multa personalitate si culoare. El este sofisticat, ecou al unei inclinatii naturale a femeilor spre lux, spre materiale scumpe.

In aceasta toamna moda aduce multa culoare in vestimentatie. Culorile propuse sunt ferme, saturate: albastru ultramarin, rosu, galben, verde smarald, violet , negru. Si texturile materialelor pot fi calde gen lana, mohair, casmir sau reci, gen lac, metal, gabardina.

Tipurile de fard si culorile folosite in machiaj corespund intru totul vestimentatiei de sezon. Fondul de ten pentru zi are o textura catifelata, densa, iar fondul de ten pentru seara este stralucitor si lucios.

Fardurile pentru pleoape se aleg in nuante de roz fucksia, galben, verde, albastru, negru, gri. Prima impresie ar fi ca aceste culori nu prea cheama spre machiaj o femeie normala insa reteta conteaza si asa cum hainele urmaresc linia corpului in acea silueta "i", care se poarta foarte mult, asa si culoarea fardurilor de pleoape urmareste linia genelor superioare. O linie simpla, curata, usor de realizat cu ajutorul unui creion dermatograf sau cu un fard clasic.

Tusul pentru pleoape este mai prezent decat oricand in tendinte. Se foloseste mult, extins in exterior si poate fi aplicat in asociere cu farduri colorate pe pleoape. Pentru seara, trebuie aplicate si gene false, cel putin 2-3 fire spre exterior.

Fardul de obraz este roz proaspat penrtru zi si bej auriu pentru seara. Rujul este rosu, cu textura densa, seara devenind metalizata. Nuanta de rosu poate deriva spre portocaliu, grena, cyclamen sau magenta. Rujul rosu evidentiaza cel mai bine buzele indiferent de forma si marimea lor, este feminin, senzual, placut, de aceea este prezent in tendinte de cateva sezoane si de aceea va mai ramane pe val o perioada buna de timp.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod