Aplicare crema cu SPF

Machiaj: 6 produse must have pentru sezonul estival

Odată cu intrarea în drepturi a sezonului estival, întâmpinăm anumite probleme în ceea ce priveşte machiajul.
Rezistenţa produselor la transfer scade, nuanţa fondului de ten nu se mai potriveşte, tenul capătă luciri pe care chiar nu ni le dorim! Dacă ne dorim cu adevărat să evităm aceste probleme trebuie să ne pregătim din timp! La începutul fiecărui început de vară îmi selectez șase produse ce nu lipsesc, sunt atât de beauty cât şi de îngrijire a pielii. 

1. Cremă cu factor de protecţie (minim 20 SPF) – indiferent că eşti la mare sau pe străzile oraşului, înlocuieşte crema hidratantă şi primer-ul cu o cremă/loţiune de plajă.
Aceste produse au un grad mare de hidratare, protejează tenul de radiaţiile solare şi sunt o foarte bună bază/primer pentru machiaj. 

2. BB Cream-ul sau CC cream-ul înlocuieşte întotdeauna, vara, fondul de ten. Pentru că tenul are tendinţa de a transpira mai mult vara, este bine să eliminăm produsele care pun glandele sebacee la treabă. Tenul trebuie să arate impecabil indiferent de sezon, însă pe perioada sezonului estival trebuie lăsat să respire. BB cream-ul sau CC Cream-ul sunt produse ce ţin locul fondului de ten, au acoperire destul de bună, au factor de protecţie şi lasă pielea să respire.
Ca o notă aş adăuga că pudra trebuie eliminată în această perioadă. 

3. Corectorul sau anticearcănul este nelipsit indiferent de sezon, însă nu vom abuza de el. Vom încerca să îl folosim doar pe zonele cu probleme și pe zona cearcănelor. Cu cât avem mai puţine produse pe faţă, cu atât tenul va arăta mai bine. 

4. Mascara waterproof este un must have al verii, nu vrem să arătăm ca un panda. 

5. Iluminator şi bronzer le-am trecut pe ambele în acelaşi loc pentru că te poţi lipsi ori de unul ori de celălalt sau le poţi folosi împreună! Dacă eşti deja bronzată, tenul nu are nevoie decât de iluminare, însă dacă nu eşti are nevoie de bronzer.
Important este să nu exagerăm cu niciunul dintre ele şi să căutăm să le aplicăm astfel încât să obţinem un look cât mai natural. Eu aş recomanda iluminatorul, mai ales pentru anul acesta, pentru că este în trend. 

6. Gloss-uri sau rujuri uşor lucioase sunt mai potrivite în sezonul estival decât rujurile mate. În plus acestea hidratează buzele. Nuanţe de la nude, tonuri roze, nuanţe pastelate sunt cele mai potrivite. 

Acestea sunt produsele pe care trebuie să le ai în beauty case-ul tău pe perioada verii, însă sigur, aşa cum le-am spus şi cursantelor mele de la şcoala de machiaj pe care o coordonez, putem jongla cu produsele preferate sau necesare, mai ales că fiecare avem cu totul altă rutină, alte preferinţe.
Sper ca aceste sfaturi să te ajute să ai o vară plină de frumuseţe şi distracţie! 

Alina, 
The art of illusion, 
The world of make-up  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod