Ingrijire in functie de tipul de ten

Pentru a avea un chip sanatos si plin de stralucire trebuie sa il protejezi de poluare, soare si frig si sa ai o alimentatie sanatoasa. Chiar daca exista reguli care corespund tuturor tipurilor de ten, ingrijirea fetei depinde in mare parte de natura pielii. De aceea au fost create produse destinate fiecarui tip de ten, care contin ingredienti specifici si au un efect benefic.

Ten deshidratat

O piele cu tendinte de uscare este lipsita de suplete si predispusa la aparitia prematura a ridurilor, mai ales in jurul ochilor si al gurii.
Tenul este tern, fiind lipsit de stralucire. Mai multi factori sunt responsabili de deshidratarea tenului: varsta, menopauza, ereditatea, aerul conditionat, frigul, soarele, tutunul si chiar sapunul pe care il folosesti.

Daca te confrunti cu astfel de probleme, trebuie sa acorzi tenului tau o ingrijire speciala. Demachiaza-te dimineata si seara cu un lapte hranitor, apoi aplica o crema hidratanta pentru fata si o crema-contur pentru ochi. Pentru curatirea tenului foloseste o lotiune cu ingrediente ce actioneaza cu blandete si nu iti vor afecta pielea.

Ten cu tendinte de ingrasare

Pielea straluceste datorita excesului de sebum, iar uneori apar si puncte negre sau acnee.
Machiajul acestui tip de ten este mult mai dificil. Excesul de sebum se datoreaza fie factorilor ereditari, fie unui dezechilibru hormonal. Pentru a te ingriji, foloseste dimineata si seara un lapte, o spuma sau un gel destinat tenului gras, care nu irita. Aplica crema de zi si tine cont de faptul ca cea de noapte nu este obligatorie.

Ten normal sau mixt

Adesea tenul normal este de fapt mixt, fiind un pic uscat pe obraji, iar fruntea, nasul si barbia (ziona "T") au tendinta de ingrasare.
Pentru acest tip de ten se utilizeaza un demachiant si o lotiune tonica si se aplica o crema de zi si de noapte hidratanta.

Ce trebuie sa mai stii

Un exfoliant sau un alt produs de gomaj nu se utilizeaza decat o data pe saptamana si trebuie sa fie adaptat tipului de ten.

Crema de zi permite regularizarea secretiilor pielii si protejeaza fata de agresiunile factorilor externi.

Crema de noapte trebuie aplicata deoarece accelereaza reinnoirea celulelor (de doua ori mai activa noaptea decat ziua).


Maseaza-ti usor fata cu ulei de masline, caldura masajului va face ca uleiul sa patrunda in piele si tenul tau va deveni stralucitor.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod