In voga, cu o privire ca a Cleopatrei

Ti-am lansat cu putin timp in urma provocarea de a aduce imaginii tale o schimbare, cu ajutorul machiajului semipermanent. A raspuns acestei provocari Mirela Stoica, nerabdatoare sa fie o viitoare mamica moderna. "Sunt sigura ca, la maternitate, toate lumea o sa ma intrebe de ce nu ma demachiez", ne-a spus Mirela, care asteapta un bebe (va fi fetita si o va chema Alexandra) in luna februarie.

Tatuajul este unul din acele lucruri permanent in voga, chiar daca "moda" sa a fost lansata cu multa vreme in urma, de vechii egipteni (iti amintesti cu siguranta imaginea inconfundabila a Cleopatrei).

De atunci, s-au dezvoltat tehnici tot mai sofisticate pentru realizarea acestuia, fiind cu succes folosit pentru machiaje durabile, rezistente la ploaie, zapada sau... somn (da, iubitul tau poate vedea langa el o femeie ingrijita si "fresh" chiar si in primele minute ale diminetii).

... Si, zau asa, cand am vazut rezultatul machiajului pe care esteticiana Ildiko Zarescu, de la salonul Blooms, i l-a facut cititoarei noastre, Mirela Stoica, mi-am propus ferm sa trec pe lista mea de "rasfaturi" pentru sfarsitul anului un machiaj discret si permanent al pleoapelor superioare.

Realizarea unui tatuaj cosmetic al pleoapelor superioare si inferioare dureaza in jur de doua ore. Nu este dureros, simti mai degraba o ciupitura, pentru ca primul pas in efectuarea sa este aplicarea unui anestezic local si pentru ca pigmentarea se face doar la nivelul primului strat de piele, unde nu se afla terminatii nervoase si nici vase sanguine.

In cazul Mirelei, bebe ne-a dat usoare emotii, pentru ca, la inceput, nestiind ce se intampla cu mamica sa, a protestat, dand semne de agitatie. Se pare ca speculatiile noastre privind obiectele pe care le va alege la botez (am bagat mana-n foc ca va fi vorba si de produse de machiaj) au incantat-o pe micuta, pentru ca s-a linistit, lasand-o pe Ildiko sa continue machiajul Mirelei.

Esteticiana ne-a mai spus ca, pentru tatuajul cosmetic, este important sa fie folosite culori produse din extracte naturale, care nu contin oxid de fier. In caz contrar, machiajul isi poate schimba, in timp, nuanta pe piele, oferindu-ti surprize neplacute (ce zici de niste sprancene... verzi?).

Rezultatul final a fost ca Mirela s-a admirat multumita in oglinda, marturisindu-ne ca a rezolvat o problema cu aceasta ocazie: obisnuia sa isi creioneze un contur de-a lungul pleoapelor, fapt care declansa proteste din partea sotului sau, conturul nefiind tocmai perfect. Dar de data aceasta, este sigura ca pentru mult timp de acum inainte, conturul permanent va fi motiv de complimente.

cristina@atmosphere.ro ">

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Zarescu Dan pe 15 Oct 2011, 01:48
    Machiaj Semipermanent Machiajtatuaj.ro

    Felicitari pentru articol. Recomand esteticiana si salonul cu caldura. I-am cunoscut personal Inca odata.felicitari pentru articol . Zarescu Dan Machiajtatuaj.ro

    0
    0

  • cristina pe 11 Feb 2009, 14:44
    salonul are acum alta adresa

    Salonul este acum in Piata Victoriei si are nr. tel. 0788600100 sau 0740050501...intra pe blooms.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod