Idei de machiaj pentru ochii de chihlimbar

Ochi sunt oglinda sufletului, dar nu este prea ușor să ghicești gândurile persoanei când te confrunți cu ochii de chihlimbar. Descoperă cum poți evidenția nuanța specială cu ajutorul machiajului.
Ochii de pisică, cum sunt numiți uneori ochii de chihlimbar, sunt o trăsătură unică și captivantă. Culoarea specială rezultă dintr-o combinație de nuanțe de galben și portocaliu. 

 
Trăsături de caracter

Persoanele cu ochi de chihlimbar au mult curaj și sunt fermecătoare. Sunt extrovertiți și îi vei întâlni cu siguranță la diferitele reuniuni sau evenimente. La fel ca și culoarea ochilor, personalitatea lor este originală. Le plac inovațiile, sunt creativi, mereu pe fază și te poți baza pe ei în situațiile dificile. Le plac sporturile și activitățile în aer liber. Campingul sau escaladatul munților sunt mereu pe placul lor și încearcă mereu să fie cât mai aproape de natură. Sunt foarte sociabili și își fac prieteni ușor, așa că dacă ai avut norocul să întâlnești deja o persoană cu ochi de chihlimbar nu renunța prea ușor la compania ei. 
Printre celebritățile cu ochi de chihlimbar se numără:
- Amanda Righetti;
- Nikki Reed;
- Natalie Portman;
- Nicole Richie;
- Frank Oz.

 
Machiajul pentru ochii de chihlimbar

Machiajul potrivit va accentua aerul glamour al persoanelor cu această nuanță de ochi, evidențiind frumusețea trăsăturilor. 

 
Inspirație

Ochii de chihlimbar conțin tonuri de ruginiu, auriu și cupru. Spre deosebire de ochii hazel nu își schimbă culoarea, iar machiajul ales trebuie să evidențieze unicitatea acestei nuanțe intense.

 
Iată ce culori trebuie să folosești pentru machiajul ochilor de pisică:

 
1. Mizează pe mov și culoarea prunei

Nuanțele de mov și violet dau intensitate privirii cu tonuri aurii. Vei obține un aspect odihnit, iar ochii vor părea mai mari.
Optează pentru nuanțe intense atunci când mergi la un eveniment sau pentru varianta pastelată într-o zi obișnuită. Nu uita să alegi fardurile de pleoape cu particule strălucitoare pentru a crea un efect fascinant. Aceste nuanțe de fard se potrivesc foarte bine cu buze nude sau roz deschis.

 
2. Tonuri de bronz și cupru

În loc să optezi pentru un look smoky pe negru, care este mult prea dur pentru această culoare de ochi, încearcă variante pe bază de tonuri metalice. Nuanțele închise de bronz și cupru vor activa particulele verzi de la nivelul irisului.

 
3. Verde închis și gri

Fardul de pleoape verde închis, armonizat cu cel gri, arată senzațional când este aplicat la ochii de chihlimbar. De asemenea, fardul gri combinat cu o nuanță de rubiniu are un efect dramatic și dă o eleganță desăvârșită.

 
4. Nu folosi creionul negru

Conturul ochilor de chihlimbar redefinește privirea și evidențiază frumusețea nuanței, însă nu este recomandat să folosești un creion kohl negru. Alege o nuanță de maro pentru un look natural.
Pentru evenimente sau petreceri se poate opta pentru un contur albastru închis, mov sau verde închis. Poți folosi doar creionul kohl și rimelul sau poți adăuga și fard de pleoape.

 
5. Rimel maro sau nuanțe creative

Rimelul negru nu este cea mai inspirată alegere pentru ochii de chihlimbar. Specialiștii recomandă rimelul maro pentru a evidenția privirea cu străluciri aurii. De asemenea, poți experimenta cu rimel verde sau mov.

 
Aplicarea machiajului

Machiajul este o artă. Fiecare trăsătură este unică, astfel încât este nevoie de simț artisitc pentru a realiza un machiaj în armonie cu fiecare chip, dar mai ales cu o nuanță unică de ochi.

 
Iată ce pași trebuie să respecți pentru machiajul ochilor de chihlimbar:

 
1. Hidratare

Întotdeauna trebuie să începi cu un ten curat și bine hidratat. Spală-te cu un gel de față blând, aplică o loțiune tonică, apoi o cremă hidratantă, în funcție de tipul de ten: uscat, normal, mixt sau gras.

 
2. Concealer și fond de ten

Următorul pas este aplicarea concealer-ului și a fondului de ten. În acest mod vei camufla acneea, cearcănele, rozaceea sau alte imperfecțiuni, obținând o nuanța uniformă a pielii.

 
3. Pudra compactă

În continuare trebuie să aplici pudră pentru a fixa fondul de ten și a elimina excesul de sebum.

 
4. Primer

În acest moment poți începe machiajul ochilor. În primă fază aplică un primer pe pleoape, ca pregătire pentru aplicarea fardului.
În acest fel eviți dungile sau „topirea” fardului din cauza sebumului.

 
5. Fardul de pleoape

În această fază este nevoie de multă creativitate pentru a îmbina armonios nuanțele alese, indiferent dacă dorești un look natural sau unul dramatic.

 
6. Creionul de ochi

După ce ai aplicat fardul, conturează ochii pentru a intensifica efectul nuanțelor de pe pleoape. Poți experimenta diferite variante de contur, în funcție de forma și mărimea ochilor sau de tipul de look pe care ți-l dorești.

 
7. Rimelul

Odată ce ai selectat nuanța potrivită de rimel, aplică-l în zig-zag, evitând să încarci genele cu o cantitate excesivă de produs.

 
8. Rujul

Deși ai la dispoziție o gama foarte largă de culori, în cazul ochilor de chihlimbar look-ul nude are efectul ideal.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod