Ghidul periutelor de mascara



Frumusetea sufletului se reflecta in ochi. Iar frumusetea ochilor este relevata de forma lor, de culoarea irisului, de privire dar mai ales de gene. Pentru a afla cum poti sa transformi cele mai scurte gene in unele spectaculoase, lungi si curbate, Mirela Vescan, make-up artist Margaret Astor a realizat pentru tine ghidul periutelor de mascara.

Genele cresc pe linia de contur a pleoapelor iar rolul lor principal este de protectie impotriva luminii puternice, a intemperiilor din atmosfera si a transpiratiei. Nu in ultimul rand, putem puncta aspectul estetic pe care-l confera acestea.
Privirea este mai jucausa si mai seducatoare atunci cand se strecoara printre genele frumos ingrijite si fardate.

Cu cat genele sunt mai lungi, mai dese si mai intoarse, cu atat ochii sunt mai frumosi. Ce trebuie sa facem pentru a avea gene spectaculoase? In primul rand, trebuie sa le acordam o ingrijire constanta si folosirea unui mascara proaspat. Inca un mic secret: uneori, genele au nevoie sa fie tunse maximum 1/2 mm. De ce? Asa cum mergem la coafor pentru a ne tunde parul degradat si pentru a stimula cresterea sanatoasa a acestuia, trebuie sa tinem cont ca si genele sunt tot fire de par si au nevoie de o regenerare periodica, mai ales ca sunt fardate zilnic.


Primavara, cand toata natura se regenereaza este momentul potrivit pentru operatiunea "tunsul genelor". Este nevoie de putin curaj, o forfecuta fina si o prietena de incredere care sa poata tunde genele perpendicular pe firul de par (nu razant ca la flori).

Urmatorul pas ar fi folosirea zilnica a unui balsam de gene cum este Transparent & Care Mascara, Margaret Astor sau Conditioning Mascara, The Body Shop. Genele vor creste frumos mai lungi si mai dese.

Pentru fardarea genelor se va folosi numai propriul mascara, pe care-l vom alege in functie de ceea ce asteptam de la el...
Mascara poate fi de mai multe feluri: de lungime, volum, desime, de curbura, de inaltare, de rezistenta si fiecare tip in parte poate fi recunoscut, analizand foarte atent periuta de aplicare:
- peria spiralata ascendent si scurta, este vorba despre mascara clasic - Long Life Mascara;
- peria foarte deasa - mascara de desime, Colour Proof Mascara - Margaret Astor;
- peria lunga, cu peri scurti - mascara pentru obtinerea unui efect de lungime a genelor - Absolute Long Mascara, Margaret Astor, Lash Build Mascara, The Body Shop, sau Endless Lash Mascara, Rimmel;
- peria scurta cu perii mai lungi, central - mascara pentru volum - Absolute Volume mascara, Margaret Astor ori Exagerate Mascara, Rimmel;
- peria foarte spectaculoasa este deasa, cu lungimea de 2-21/2 cm si cu mai multe tipuri de peri (pentru definire, separare, lungime si volum).
Mascara pentru efecte speciale, Magic Style Mascara, Margaret Astor, se aplica in trepte, fiecare aplicare reprezentand un plus de efect;
- peria curbata - mascara pentru gene intoarse, Swing & Volume, Margaret Astor sau Curly Mascara, Rimmel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod