Frumuseţea ta: Cum să te machiezi fără să pari vulgară. Ce trebuie să eviţi?

Machiajul este menit să înfrumuseţeze, să accentueze acea frumuseţe nativă pe care orice femeie o are. Un machiaj reuşit este acela care nu se vede şi care nu face altceva decât să scoată în evidenţă anumite trăsături şi să mascheze defectele. Însă, unele femei, din dorinţa de a arăta foarte bine exagerează şi ajung să arate mai rău decât ar arăta nemachiate. Respectă câteva reguli, dacă nu vrei să arăţi vulgar.

Machiajul este menit să înfrumuseţeze, să accentueze acea frumuseţe nativă pe care orice femeie o are. Un machiaj reuşit este acela care nu se vede şi care nu face altceva decât să scoată în evidenţă anumite trăsături şi să mascheze defectele.

Însă, unele femei, din dorinţa de a arăta foarte bine exagerează şi ajung să arate mai rău decât ar arăta nemachiate. Respectă câteva reguli, dacă nu vrei să arăţi vulgar.   

Fondul de ten

Când vine vorba de machiaj, fondul de ten este cel mai important. Nu degeaba este baza unui machiaj. Însă, multe femeie greşesc din start atunci când aplică o cantitate prea mare de produs sau aleg o culoare prea închisă.

Prea mult fond de ten arată fals, excesul se adună în jurul ridurilor fine, şi laşi impresia că ai o "tencuială" pe faţă. De asemenea, un fond de ten într-o nuanţă diferită de nuanţa ta naturală va scoate în evidenţă faptul că ai o mască pe faţă.

Prea multă pudră

Din dorinţa de a ne acoperi defectele, uneori uităm că o cantitate prea mare de produs poate înrăutăţi lucrurile. Şi astfel ajungem să purtăm o mască pe faţă şi nu machiaj. Foloseşte pudră doar dacă ai un ten gras şi observi că machiajul ţi se "scurge" de pe faţă. Dacă ai un ten normal, un strat gros de pudră nu va face altceva decât să accentueze imaginea de fals şi vulgar.

Cât mai multe culori

Iubim culorile! Roşu, verde, albastru, galben şi chiar puţin mov. Toate sunt minunate. Însă, când le ai pe toate pe faţă, parcă nu mai sunt chiar aşa frumoase. Da, e bine să avem puţină culoare, dar nu să ne transformăm faţa într-un tablou. Este bine să nu aplicăm mai mult de trei culori la un machiaj. Iar dacă eşti genul care adoră machiajele multicolore, limitează-te doar la ochi. Restul feţei să fie în culori cât mai naturale. Mai multe culori nu te vor face mai frumoasă! 

Sprâncene prea accentuate

Am observat că femeile au o problemă cu sprâncenele. Fie le colorează foarte puternic, fie nu le fac nimic. Pe de altă parte, este mai bine să le laşi aşa cum le ai de la natură decât să le accentuezi cu negru. O accentuarea exagerată a sprâncenelor, cu un creion prea închis, nu face altceva decât să te transforme. Este bine să alegi o culoare a creionului cu o nuanţă cât mai apropiată de culoarea ta naturală.  

Pomeţi coloraţi

Fardul de obraz aplicat excesiv este o greşeală întâlnită frecvent în make-up. Ba mai mult, multe femei se dau doar cu blush şi ruj, fără să mai aplice fond de ten sau rimel. Lucru total greşit. Da, obrajii îmbujoraţi sunt sexy, dar îmbujoraţi nu coloraţi. În aceeaşi categorie intră şi machiajul ochilor pe tenul curat. Chiar dacă ai un ten perfect, dacă alegi farduri colorate pentru ochii tăi, rezultatul final va fi unul nu tocmai plăcut. Este important să creezi un echilibru atunci când te machiezi.  


 

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod