Frumuseţe. Nuanţele de ruj care te fac să pari mai tânără. Încearcă-le!

Un studiu recent a demonstrat faptul că o culoare intensă a buzelor oferă instantaneu impresia unui chip întinerit. Descoperă care sunt tonurile potrivite pentru tine.
Un studiu realizat de centrul de cercetare CERIES din Statele Unite a demonstrat faptul că nivelul constrastului dintre culorile din zona feţei determină cât de tânără sau bătrână este considerată o persoană. 

Pentru a stabili acest lucru, cercetătorii au studiat iniţial fotografii cu persoane de diferite vârste şi au descoperit că peste timp, pielea feţei devine mai închisă, iar nuanţele de la nivelul ochilor, buzelor şi sprâncenelor devin mai deschise. Cu alte cuvinte, odată cu trecerea anilor se pierde contrastul între culorile de la nivelul feţei.

Apoi, pentru a stabili modul în care aceste schimbări afectează percepţia asupra vârstei, oamenii de ştiinţă au crescut în mod artificial contrastul facial în aceleaşi imagini.
Au descoperit astfel că persoanele din fotografiile în care chipurile erau prelucrate pentru a avea un contrast mai mare au fost considerate de participanţii la studiu ca fiind mai tinere. 
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CrianaPetranu pe 9 Feb 2016, 14:11
    nuante

    Nuantele carei culori? oricum parca face mai mult o figura de ceara sau plastic

    0
    0

  • adria pe 9 Feb 2016, 14:05
    rujul

    rujul de orice culoare nu intinereste deloc mai mult decat lipstick care (: este pentru ca sa te stergi apoi cu demachiant si pe buze poate doar pentru a cumpara produse si a face vanzare firmelor producatoare in rest este un produs a carei fabricare este poluanta

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod