Frumuseţe. Care este subtonul pielii tale şi ce nuanţe de farduri ţi se potrivesc

Subtonul este nuanţa caldă, rece sau neutră a culorii tenului tău. Deşi culoarea de suprafaţă a pielii se schimbă în funcţie de expunerea la soare sau unele afecţiuni precum rosacee sau acnee, subtonul rămâne întotdeauna acelaşi.
Determinarea subtonului pielii tale este deosebit de importantă în alegerea fardurilor şi cosmeticelor, în special a fondului de ten şi a diverselor nuanţe de ruj. De exemplu, dacă îţi alegi un fond de ten care arată în ambalaj exact ca pielea ta, dar atunci când este aplicat arată ciudat, este posibil să fi ales un subton greşit. Când subtonul unui fond de ten nu ţi se potriveşte, rezultatul după aplicare poate fi o piele care pare roz, portocalie sau cenuşie.

Subtonul rece reprezintă o nuanţare delicată, aparent insesizabilă de albastrui a pielii, în timp ce subtonul cald oferă o nuanţare gălbuie a pielii.


Ce trebuie să ştii despre subton


Dacă te bronzezi uşor şi pielea ta nu se arde la soare, nivelul de melanină (pigmentul care oferă pielii culoare) este mai mare şi prin urmare cel mai probabil ai un subton cald, adică nuanţe gălbui.

Pielea care se arde uşor la soare şi nu se bronzează are mult mai puţină melanină, oferind un subton albastrui. Se încadrează persoanele cu pielea uşor rozalie, roşiatică, cele cu pistrui şi cele care se înroşesc rapid. În această situaţie subtonul este rece.

Dacă ai piele măslinie, tonurile gălbui oferite de melanină se combină cu cele albăstrui-verzui pe care acest tip de piele le are în mod normal, rezultatul fiind adesea un subton neutru.
    

Cum poţi afla subtonul pielii tale?


Deşi este foarte important pentru un machiaj reuşit, dar şi pentru alegerea culorii părului, subtonul pielii este destul de dificil de identificat. Puţine sunt persoanele care îl pot identifica dintr-o simplă privire în oglindă.
Există însă câteva metode care te ajută să-l identifici.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod