Frumuseţe: 6 trucuri pentru ca machiajul tău să reziste pe caniculă

Fardurile şi zilele caniculare de vară nu fac o echipă deloc bună. Transpiraţia şi excesul de sebum secretat la nivelul porilor dizolvă treptat machiajul, care apoi se întinde şi se şterge.
Descoperă câteva trucuri care te vor ajuta să ai un machiaj fresh chiar şi în cele mai firbinţi zile:

Evită fondul de ten sau fardurile pe bază de ulei

Alege pe timpul verii cosmetice non-grase, care sunt mult mai rezistente decât cele care au ca ingredient de bază uleiul. Cosmeticele pe bază de apă sunt ideale pentru această perioadă a anului.

Foloseşte mascara şi creion dermatograf rezistente la apă

Din cauza căldurii, creionul dermatograf de tip khol se poate întinde, rezultatul fiind un machiaj deja distrus până la jumătatea zilei. Optează pentru un creion şi o mascara cu formulă waterproof, ca să nu ai parte de surprize neplăcute.

Prinde-ţi părul pe caniculă

Firele de păr care se lipesc de faţa deja umedă în zilele caniculare nu fac altceva decât să-ţi strice şi mai tare machiajul. Iar transpiraţia din jurul liniei părului se extinde apoi către zona feţei, punându-ţi machiajul în pericol.
Pe de altă parte, nevoia de a-ţi trece mâinile prin păr îţi înacarcă degetele cu sebum, substanţa uleioasă secretată la nivelul scalpului, pe care o transferi apoi pe faţă la fiecare atingere.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod