Frumuseţe. 5 trucuri pe care nu le ştiai despre folosirea rimelului

Obiceiul de a mişca pensula în sus şi-n jos înainte de a o scoate din tub face ca mascara să se usuce mult mai repede în timp, fiind astfel nevoită să o înlocuieşti mai devreme. Descoperă şi alte reguli esenţiale pentru folosirea corectă a rimelului:

Testul mirosului

Nu ştii când este cazul să-ţi schimbi rimelul? Un simplu test te-ar putea ajuta. Miroase tubul de mascara, iar dacă simţi un miros chiar şi foarte slab care îţi aminteşte de oţet, este un semn clar că trebuie să-l arunci. Formulele de mascara se pot deteriora chiar înainte de expirare sau înainte să se usuce, mai ales dacă le păstrezi în condiţii greşite. Nu-ţi lăsa poşeta sau trusa de machiaj în maşină, în zile călduroase, pentru că este cea mai scurtă cale către farduri şi produse cosmetice deteriorate, care pot deveni chiar nocive.

Mişcarea corectă

Atunci când scoţi pensula din tub, ai obiceiul de a o mişca înainte şi înapoi pentru a regla cantitatea de mascara care rămâne pe ea? Este o greşeală care te costă, în timp. Rimelul tău se usucă astfel mult mai repede şi devine dificil de aplicat, formând acele brobonele inestetice pe gene.
Foloseşte în schimb o mişcare de rotire a pensulei înainte de o scoate din tub, pentru a controla cât produs rămâne pe aplicator şi pentru a preveni pătrunderea aerului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod