Fondul de ten, secretul unui machiaj perfect

Alegerea produselor cosmetice poate fi dificila, insa cea mai mare problema este sa gasesti fondul de ten potrivit.
Alegerea produselor cosmetice poate fi dificila, insa cea mai mare problema este sa gasesti fondul de ten potrivit. Acesta este un produs de baza in trusa de machiaj a oricarei femei - adauga culoare, uniformizand coloratia pielii, acopera petele si micile imperfectiuni, avand in acelasi timp si rol fotoprotector.

Fondul de ten imbunatateste aspectul tenului si ii ofera luminozitate. Daca este bine ales poate transforma in cateva minute o fata obosita intr-una luminoasa, plina de viata.

Pentru a alege fondul de ten potrivit, in primul rand trebuie sa stii care este tipul tau de ten. Astfel eviti sa-ti cumperi un produs care iti usuca tenul si iti scoate in evidenta ridurile sau unul care iti face pielea sa luceasca. Exista fonduri de ten pentru fiecare tip de ten.

Ten uscat


Pentru tenul uscat, cel mai pretentios tip de ten mai ales in sezonul rece, exista fonduri de ten pe baza de ulei, care produc o senzatie de piele "umeda", hidratata. Acesta poate fi folosit si de persoanele cu ten normal in timpul iernii, cand pielea este mult mai deshidratata.
Fondul de ten gras se gaseste sub forma de crema sau lichid si are un continut mic de pudra.

Trebuie sa eviti produsele compacte, pe care de obicei le gasesti sub forma de baton. Este important sa stii ca aceste produse nu au o putere mare de acoperire datorita continutului scazut de pudra. Prin urmare, daca ai unele imperfectiuni, aplica inaintea fondului de ten un corector pe zonele afectate.

Ten gras


Fondurile de ten fara ulei sunt destinate persoanelor cu tenul gras, oferind senzatia de piele mata. Aceste produse sunt in general compacte, sub forma de stick sau lichide, dar mult mai vascoase si cu un continut ridicat de pudra. Au o putere de acoperire mare si satisfac cerintele tenului gras, care este predispus la acnee si puncte negre. Este ceva mai dificil de aplicat, de aceea trebuie sa aplici cantitati mici pentru o mai buna manevrare.

Ten mixt


Pentru tenul mixt alege un fond de ten destinat acestui tip de ten sau aplica pe zona T (frunte, nas, barbie) un fond de ten pentru ten gras, iar pe restul fetei unul pentru ten uscat sau unul pentru ten normal in functie de cerintele tenului. Pentru tine, cel mai bun este fondul de ten pe baza de apa pentru ca nu blocheza porii si nu permite formarea luciului.


Ten normal


Fondul de ten pe baza de apa este indicat si tenului normal. Acesta nu are o putere mare de acoperire si ofera tenului un aspect natural.

Alegerea fondului de ten


Cea mai mare dificultate in alegerea fondului de ten este gasirea nuantei potrivite, care trebuie sa fie cat mai apropiata de nuanta naturala a pielii. Nuanta fondului de ten trebuie aleasa la lumina zilei si nicidecum privita in lumina de neon din magazine. De cate ori nu ai cumparat un fond de ten care in magazin arata perfect pe fata, iar cand ai ajuns acasa ai privit in lumina naturala si ai constatat ca nu este nici pe departe ceea ce aveai nevoie?

Testarea fondului de ten

Cand mergi sa iti cumperi un fond de ten, alege magazinele care permit testarea produsului. Fondul de ten se incearca pe fata, mai exact pe mandibula.

Cea mai mare greseala este sa incerci produsul pe mana deoarece de cele mai multe ori vei fi inselata de diferentele de nuanta. Astfel, cel mai bine este sa mergi la cumparaturi fara fond de ten pe fata.

Alege o gama de fond de ten potrivita pentru tenul tau si aplica pe fata, pe linia maxilarului, doua, maxim trei nuante care ti se par apropiate de nuanta naturala a pielii.
Nu incerca fondul de ten sub forma unei pete. Aplica o cantitate mica de fond de ten si intinde-l usor, lasand intre cele 3 nuante o delimitare.

Ideal ar fi ca intre nuanta fondului de ten si cea a pielii sa nu fie nicio diferenta. Incerca sa te privesti intr-o oglinda mobila, la lumina naturala. Astfel poti vedea daca nuanta si textura alese de tine arata bine chiar daca privesti de aproape.

Aplicarea fondului de ten


Fondul de ten se poate aplica cu degetele sau cu bureti speciali pentru machiaj. Nu trebuie frecat astfel incat sa intre in piele, avand rolul de a forma o pelicula subtire la nivelul tenului.

Pentru a aplica fondul de ten cu bureti ai nevoie de ceva antrenament. Nu te ingrijora daca nu iti iese din prima. Secretul este sa il aplici putin cate putin, prin miscari de tamponare.

Cel mai usor este sa aplici fondul de ten cu mana. Ca si in cazul aplicarii cu buretelul, nu trebuie sa pui toata cantitatea de fond de ten dintr-o data pe fata.

Greseli in aplicarea fondului de ten

"Masca" de fond de ten se poate evita daca alegi cu atentie nuanta si daca aplici produsul in cantitati rezonabile.
Daca ai un ten cu probleme, nu incerca sa le acoperi cu 2-3 straturi de fond de ten. Acestea nu vor face altceva decat sa astupe porii, impiedicand tenul sa respire. In plus, fata ta va arata destul de ciudat. Solutia este sa folosesti un fond de ten cu putere mare de acoperire, iar inaintea acestuia sa aplici un corector.

O alta greseala este aplicarea fondului de ten mult mai inchis decat nuanta pielii si intinderea acestuia pe gat si chiar pe decolteu. Rezultatul va fi o masca pe fata si multe bluze patate de fond de ten si nicidecum efectul de piele bronzata.

de Ramona Chirita, make-up artist
www.ramonachirita.ro; ramona.machiaj@gmail.com
Tel: 0726 88 33 61
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramona simona anghel pe 11 Apr 2011, 19:19
    ten gras si semne de acnee

    ce pot folosi ca sa se poata acoperi bn semnele de acnee

    3
    1

  • tudorica.eduard pe 31 Mar 2010, 19:55
    pete maro pe fata

    cind vine anotimpul primavara mi se fac pete maroni pe fata foarte accentuate si nu dispar.am incercat cu crema de albire dar nu a dat nici un rezultat.ce sfat imi dati?

    2
    0

  • laura_u91 pe 28 Mar 2010, 17:59
    metropolitans

    Doreste cineva sa se ocupe de vanzare de produse cosmetice de la firma Metropolitan? Intrati pe metropolitans.ro . pentru detalii intrati pe laura_u91@yahoo.com.

    0
    1

  • mirelablondina pe 27 Mar 2010, 14:50
    Giordani

    Ce ziceti de fondul de ten de la Giordani? mi-am facut comanda aqm si sper sa fie bun desi am auzit niste pareri ca nu prea ar fi bun!am tenul gras si sincer am incercat foarte multe fonduri de ten si fara nici un rezultat! am folosit de la avon,de la oriflame,maibeline,L'oreal,si sunt varza toate pentru tenul gras!:(

    1
    0

  • dana_diana pe 26 Mar 2010, 21:30
    fond de ten

    a incercat cineva de la seventeen...cik e bunicel

    1
    1

  • alinamj pe 22 Mar 2010, 18:49
    fon de ten

    eu zic k un fond de ten trebui testat inaite de a fi cumparat eu am tenul gras si am cicatrici din cauza acneeei am folosit un fond de ten de la avon calmant ff bun il recomant pentru toate tipurile de ten acum folosesc unu de la l”oreal infaillible nu este extra ordinar adicanu are ff mare acoperire dar este bunicel .

    1
    1

  • CLAUDIA pe 20 Mar 2010, 11:42
    Fond de ten

    Dupa ani luni de testari si cautari mi-am gasit in sfarsit fondul de ten ideal. Eu am tenul uscat si am aflat ca am nevoie de un fond de ten hidratant, fapt pentru care mi-a fost recomnadat Supermoisture makeup de la Clinique. Este absolut senzational! fac acesta afirmatie dupa ce am testat tot ceea ce este mai bun pe piata in materie, de la L'Oreal la Vichy. Pentru rezolvarea acneei si a punctelor negre am folosit Artristry - masca - Pore minimaizer, care este exceptionala!

    0
    1

  • costiana pe 15 Mar 2010, 17:05
    fond de ten

    incercati sa folositi de la firma chanel ....sunt foarte bune ....ceva mai scump dar se merita ....pana la urma e vb de pielea noastra.

    1
    0

  • isabella2010 pe 9 Mar 2010, 18:55
    buna

    acum depinde de ten..:P..woww...imi place...ai de unde invata....am folosit si eu multe combinatii..pana am gasit ce mi se potriveste....intra pe lovedigital.ro....daca vrei sa cunosti o lume magica..si oameni care sa te inteleaga..te astept acolo

    0
    2

  • cosma anca pe 7 Mar 2010, 13:51
    fond de ten

    nu stiu ce fond de ten sa folosesc pt ten uscat,recomandatimi va rof ceva,am incercat multe fonduri de ten dar nici unu nu imi este bun.

    0
    1

  • myshanu pe 7 Mar 2010, 11:50
    ioi tenu asta

    am incercat cred ca 100 de tipuri de fon de ten...dar de avon si orifleime sunt dezamagita...mai bine folosesc de la miss sporty sau maybelline...trebuie sa ceri sfaturi si sa nu te grabesti la cumpararea lui..am nevoie de unul care sa mascheze bine..sa dureze pe piele...sa fie mat..si nu ff scump...ce ma sfatuiti?

    1
    1

  • danaalexa pe 6 Mar 2010, 14:53
    ten

    si eu am tenul mixt spre gras folosesc demachiant,lotiune tonica si crema de la artistry sunt trei pasi esentiali pentru controlarea excesului de sebum pe durata intregii zile si fondul de ten infaillible de la lóreal.

    1
    0

  • ele pe 5 Mar 2010, 22:56
    intrebare

    Draga Nicole,am citit sfatul tau , eu am aceleasi probleme ca tine si nu am inteles exact cum se numeste fondul de ten pe care il folosesti.multumesc. Ele

    0
    1

  • nicole pe 4 Mar 2010, 18:35
    Ten acneic

    eu am destul de multe semne de la acnee si nu prea pot fara fond de ten,dar de obicei cand foloseam fond de ten mi se incarcau porii si imi apareau mai multe cosuri. Insa am incercat un fond de ten de la flormar(perfect coverage) si m-am indragostit de el. Acopera foarte bine fara a incarca si rezista si destul de bine.

    0
    1

  • picica pe 4 Mar 2010, 18:15
    ten

    fetelor mi am cumparat un fond de ten cu 60lei de la loreal crezand ca va fi foarte ok dar nu a fost asa mi se aduna pe fata si arata oribil pe urma mi am luat unul cu 25lei de la maybalin si e foarte ok dar depinde de tenul fiecarareia de aceea sfatul meu e ca sa nu incercati tot timpul ce-i mai scump ca eu mam convins ca nu e neaparat mai bun.

    1
    0

  • gyovanna_83 pe 23 Feb 2010, 20:17
    mai complicat

    am cicatrice post acneice.am incercat multe fonduri de ten dar nu am fost multumita.am incercat si l oreal,vichy,avon,oriflame...deci...cam toate.vreau sa iau camouflage de la artdeco dar nu-l gasesc.stiu ca e profesional.

    0
    1

  • andreea pe 19 Feb 2010, 23:36
    fond de ten

    nu giordani in nici un caz,nu este eficient incercati de la maxfactor e super bun

    1
    0

  • sweetye25 pe 18 Feb 2010, 20:56
    ....

    giordani de la oriflame e foarte bun...merita incercat mihaela

    0
    1

  • anca pe 7 Feb 2010, 13:47
    cititi va rog

    Stiu ca n-are nici o legatura cu subiectul dar va rog cititi pana la capat si dedicati-va cateva secunde unui catel.Puteti vota chiar aici si un suras v-a aparea pe fata micuta a unui catelus.Daca aveti inima votati aici;http://www.animalut.net/user/Anca10.html

    1
    0

  • antonia pe 6 Feb 2010, 10:24
    fond de ten

    eu de obicei nu prea folosesc fondul de ten doar asa la ocazii :)) voi ce fonduri de ten recomandati ?

    0
    1

  • carmen pe 1 Feb 2010, 01:00
    fond de ten

    mihaela incearca fondul de ten de la loreal ;)

    0
    1

  • MIHAELA pe 26 Ian 2010, 19:16
    fond de ten

    eu am tenul gras si nu stiu ce marca de fond de ten sa imi cumpar

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod