E atat de usor sa stralucesti de Sarbatori!

In aceasta perioada, probabil ca ai intrat deja in atmosfera festiva si faci "slalom" intre petrecerile si cocktail-urile unde esti invitata. Firesc, pentru fiecare dintre aceste ocazii iti doresti sa arati perfect (ar fi cazul sa uitam ca perfectiune nu exista, din moment ce o cautam in permanenta). Cel mai bine ar fi sa-ti gasesti un stil de machiaj adecvat pentru toate evenimentele la care trebuie sa participi - in felul acesta pregatirile nu iti vor lua prea mult timp si nici nu va trebui sa recurgi de fiecare data la alte trucuri pentru a obtine efectul scontat.

Asadar, daca vrei sa stralucesti (la propriu!), bineinteles ca sunt recomandabile fardurile sidefate, cele cu particule sclipitoare - pe langa infatisarea deosebita pe care ti-o vor conferi, au si avantajul de a pune in valoare imbracamintea. Spre exemplu, un fard de ochi in nuanta gri-metalizat va pune in valoare vestimentatia de culoare neagra (altminteri, poate prea austera).

In aceeasi nota, daca aplici pe piept un strat subtire de pudra speciala, cu particule sclipitoare, vei sublinia in mod fericit decolteul rochiei de seara. Prin urmare, poti sa te joci cu nuantele stralucitoare in functie de preferinte - dar tine cont de doua reguli de baza:

  • Trebuie sa stii cand este suficient si, deci, sa nu exagerezi;

  • Care sunt nuantele care te avantajeaza? Incearca sa-ti imaginezi cum ai arata machiata intr-o nuanta care nu te avantajeaza - si aceasta sa fie stralucitoare si frapanta! Da, mai bine nu ti-ai imagina asa ceva...


  • Nu numai ochii, buzele si unghiile au "dreptul" de a straluci in iarna aceasta - ci si epiderma ta. Pentru asta, maseaza-te pe corp cu o perie nu foarte aspra (pielea trebuie sa fie uscata), iar dupa aceea, aplica un exfoliant bland, pentru a inlatura stratul de celule moarte de la suprafata. Daca ai timp, nu ar fi rau sa folosesti si un autobronzant, nu foarte inchis la culoare - ideea este ca pielea sa straluceasca natural si discret, nu sa dai impresia ca tocmai te-ai intors de la Aspen. Desi... cine nu si-ar dori o astfel de escapada?

    Pentru ca fata ta sa aiba o stralucire naturala si sanatoasa, se impune un tratament facial (la salonul de cosmetica sau, de ce nu, la tine acasa). Pregateste o baie de aburi care vor deschide porii fetei, pregatindu-l pentru ceea ce va urma, iar celulele "moarte" ale epidermei vor fi mult mai usor de indepartat. Pentru un plus de relaxare, adauga bilute aromatizante cu miros de lavanda, trandafir, eucalipt sau romanita.

    Protejandu-ti parul cu un prosop, stai aplecata asupra recipientului cu apa fierbinte (dar nu clocotita), timp de 5-10 minute. Cu cat sunt mai mici porii fetei, cu atat mai putin timp vei fi nevoita sa stai in aburi. Ai grija insa sa mentii o distanta de aproximativ 15 centimetri de suprafata apei, pentru a nu-ti arde pielea. Procedand astfel, tenul tau se va relaxa, inlaturandu-se excesul de sebum si iti va fi incomparabil mai usor sa extragi eventualele cosuri si enervantele puncte negre inerente.

    Obrajii tai vor fi frumos imbujorati cu ajutorul unui fard cu particule sclipitoare, asortat in functie de cel pe care l-ai ales pentru ochi si, bineinteles, de ruj. Unele produse cosmetice cu textura cremoasa pot fi folosite atat pentru machiajul ochilor, cat si pentru al obrajilor.

    In ceea ce priveste ochii, aminteste-ti ca, daca aplici mai mult fard pe pleoape, buzele vor fi cat mai naturale (eventual, numai un gloss). De la aceasta regula nu se face decat o singura exceptie: situatia in care esti invitata la un bal mascat. Nu exista restrictii in ceea ce priveste machiajul ochilor, tine cont insa de nuanta generala a vestimentatiei si de culoarea parului. Accentueaza-ti privirea cu mascara de culoare neagra.

    Vei alege rujul de buze in functie de celelalte nuante (sfarsitul incununeaza opera, nu-i asa?). In general, majoritatea tonurilor de maro arata mult mai bine si confera un aspect mai natural, chiar atunci cand nuanta este mai inchisa si mai frapanta; un maro roscat este mult mai usor de asortat si mai putin strident decat un rosu puternic. Nu uita ca la sfarsit sa adaugi un strat de gloss, pentru mai multa stralucire si un aspect senzual.



     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod