Doi celebri stilisti iti impartasesc secretele unui machiaj reusit

Fiecare dintre noi este frumoasa si are acel "ceva" care o individualizeaza... Insa, firesc, ne dorim sa fim mereu mai stralucitoare, sa atragem privirile... pe scurt, sa fim admirate, ceea ce ne ajuta sa avem mai multa incredere in noi! In acelasi timp insa, ingrijirea tenului este deosebit de importanta, pentru ca un ten frumos este in primul rand sanatos. Despre acest aspect, precum si despre regulile unui machiaj reusit sau evitarea unor mici accidente (cum ar fi "colectarea" fardului de ochi in pliurile pleoapei), am discutat cu Mirela Vescan, make-up artist Rimmel si cu Maria Pricop, make-up artist Avon.

Mirela Vescan - make-up artist Rimmel

Ce trebuie sa stii despre "ritualul" zilnic de ingrijire a pielii

Ingrijirea zilnica a tenului trebuie sa reprezinte portia de relaxare a unei femei. Nimic un se compara cu placerea de a avea un ten demachiat corect, tonifiat (racorit) si masat bine cu o crema. Toate aceste etape trebuie asimilate ca pe o placere, si nu ca pe o obligatie...

Cum aplicam baza de machiaj?

Cel mai prietenos fard, cel ce nu poate lipsi din trusa de machiaj si cel ce trebuie sa fie pe locul intai al listei de achizitii este... fondul de ten. Poate fi fluid sau compact, ales exact pentru fiecare tip de ten in parte si in nuante naturale. Ce asteptam de la un fond de ten: hidratare, intretinere, protectie UV, nivelare estetica si stralucire. Fondul de ten poate fi fixat cu o pudra fina, daca exista suprafata de aderenta (specifica texturilor fluide).


Fata infrunta patru anotimpuri capricioase si este expusa unui lung sir de factori daunatori: vant, frig, ger, soare, apa marii, caldura in exces. Prin urmare, tenul trebuie protejat pe tot parcursul anului.

Stii cum ar trebui sa te pensezi?

Sprancenele ideale sunt ascendente, panate si arcuite usor. Prin pensare se incearca atingerea unei armonii intre trasaturi si sprancene, in functie de datele fizice ale fiecareia. Ideal ar fi ca primul pensat sa fie realizat de catre un specialist.

Cate ceva despre machiajul ochilor...

Daca fardul de pleoape este aplicat pe o baza de machiaj realizata corect, acesta nu se va aduna in pliurile pielii. Daca insa produsele sunt aplicate direct pe piele, nu vor rezista foarte mult, mai mult decat atat exista riscul aparitiei unor pigmentari stranii.

Singura regula in machiaj este aceea ca un exista nici o regula. Produsele cosmetice decorative nu se exclud intre ele si se poate folosi atat rimel, cat si dermatograf si tus: se fardeaza genele cu mascara, pleoapa superioara se poate trasa cu tus, iar pleoapa inferioara cu un creion dermatograf. Oricum, mascara este numitorul comun intre tus si dermatograf.

Trucuri mici, efecte mari - fardul de obraz

Fardul de obraz se aplica inaintea rujului. Ideale sunt culorile naturale, aplicate astfel incat lumina sa cada pe centrul fetei, exact asa cum cade pe fetele felinelor.

In functie de forma fetei tale, iata cum este recomandabil sa aplici produsul:
Fata lunga - fard orizontal sub osul zigomatic;
Fata rotunda - fard aplicat natural pe obraji;
Fetele geometrice - fardul de aplica usor pe pometi, in tonuri de bej si se vor umbri si "colturile" specifice.


Nu uita de buze...

Buzele pot parea mai voluminoase in functie de textura si culoarea rujului. Rujul sidefat ofera volum, la fel si cel deschis la culoare. De asemenea, rujurile tip gloss ofera mai mult volum decat cele mate. Insa aceste reguli pot fi detronate de rujurile special create pentru a crea volum.

Maria Pricop - Make-up artist Avon

Ce trebuie sa stii despre "ritualul" zilnic de ingrijire a pielii

Ritualul zilnic de ingrijire a tenului consta in demachiere, tonifiere si hidratare. Acesti trei pasi obligatorii de intretinere a tenului trebuie facuti cu produse adecvate fiecarui tip de ten si intotdeauna trebuie respectati pentru a avea mereu o piele tanara si fara probleme.

Etapele sunt obligatorii in fiecare seara, chiar daca in acea zi nu ai folosit produse de machiaj, ci doar pentru simpla curatare de impuritatile acumulate pe parcursul zilei! Ne demachiem chiar daca nu ne machiem! Dimineata poate fi suficienta o tonifiere si o hidratare pentru ca apoi sa putem aplica machiajul pe un ten "pregatit".

Cum aplicam baza de machiaj?

Machiajul incepe cu aplicarea bazei de machiaj, adica a fondului de ten, care si el trebuie sa fie adecvat atat tipului de ten, cat si conditiilor de mediu. Este binevenita aplicarea bazei de machiaj pe perioadele reci, cu vant, acest fapt asigurand o protectie suplimentara alaturi de crema hidratanta.

Pe timpul verii putem sa renuntam la folosirea fondului de ten pentru a lasa schimburile dintre piele si mediu (transpiram mai mult) sa se desfasoare cat mai natural, sau putem opta pentru variante lejere, fluide, cu factor de protectie solara.
Alegerea este numai a ta! Depinde de tine, cum te simti mai bine, mai confortabil...

Cate ceva despre machiajul ochilor...

Machiajul ochilor de multe ori ridica probleme, mai ales cand vrei sa folosesti farduri crema, sidefate, cat mai colorate. Este vorba despre vechea problema a strangerii fardului in pliul pleoapei. Intr-adevar, acesta este un dezavantaj al fardurilor cremoase, dar incearca sa aplici pe pleoape intai o baza, adica un fard de pleoape pulbere, intr-o nuanta neutra ce te va ajuta atat in uniformizarea culorii pleoapei, cat si in formarea unei baze aderente pentru aplicarea ulterioara a fardului crema.

Daca vrei sa scoti cat mai mult in evidenta ochii si astfel sa-ti accentuezi privirea, atunci trebuie sa folosesti un creion contur ochi aplicat in baza genelor, fixat si uniformizat cu ajutorul fardului de pleoape. Este adevarat, si acesta se poate intinde pe parcursul zilei.

Daca doresti o nuantare absolut vizibila poti folosi si eyeliner, dar incearca totusi sa fii discreta - este un produs ce poate trece foarte usor ca vulgar (asa cum este si creionul contur de buze aplicat singur sau intr-o nuanta diferita de cea a rujului). Oricum, indiferent de varianta pe care o alegi, nu uita sa folosesti mascara; este unul dintre cele trei elemente esentiale ale trusei de machiaj.

Trucuri mici, efecte mari - fardul de obraz

Asemeni rimelului, nici fardul de obraz nu trebuie sa lipseasca. Asa cum pentru ingrijirea tenului exista trei elemente esentiale, si in cazul machiajului sunt trei produse obligatorii: mascara, fard de obraz si ruj (gloss).

Aplica fardul de obraz dupa o buna hidratare a tenului atat la nivelul pometilor, cat si pe pleoape si vei obtine un aspect cromatic unitar si un look sanatos.

Nu uita de buze...

Si rujul este foarte important. Ca si in cazul celorlalte produse, poti aplica si acum o baza pentru a-i creste aderenta sau poti folosi unul rezistent la transfer. Glossurile sunt acum la moda, se poarta acest aspect stralucitor, umed, dar care nu confera durabilitate. Daca vrem sa fim in pas cu tendintele, il vom folosi si il vom reaplica ori de cate ori este nevoie.

Pentru mine, fiecare machiaj este o provocare; fiecare fizionomie, fiecare persoana are atuurile, personalitatea ei. Niciodata nu am schimbat radical pe cineva prin machiaj - esentiala este accentuarea personalitatii, scoaterea in evidenta a trasaturilor: nu lucrezi pe o coala de hartie, nu modelezi fizionomii, ci scoti in evidenta frumusetea. Si stim cu totii ca ea vine din interior, in exterior putand fi doar usor imbunatatita.



 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Snejana pe 8 Sep 2011, 15:20
    machiaj

    as vrea sa stiu si eu ce pot sa fac sa nu mi se mai adune fardul pe pleoape?

    0
    2

  • dana pe 20 Nov 2010, 17:26
    machiaj

    am ochii verzi-caprui si nu stiu ce nuante imi vin bine/ in general nu ma macheam delok j am inceput sa imi doresc un pik de culoare .. dar nu stiu tehnici de machiaj sau cv de genul.. astept sfaturi.. pop fetele.

    1
    5

  • dana pe 9 Nov 2009, 15:22
    machiaj

    as dori sa stiu cum ar trebui sa ma machiez! Am ochii verzi spre albastru si paru e jumate rosu jumate negru

    3
    1

  • ana pe 17 Aug 2009, 13:35
    infatisarea

    as dori niste sfaturi cum pot sami schimb putin infatisarea

    2
    1

  • iulia pe 2 Feb 2009, 15:41
    machiajul

    sorina eu zic sa incerci poate alte produse probabil ca cele p care le folosesti nus chiar cele mai bune pt tn

    0
    1

  • sorina pe 17 Oct 2008, 20:19
    machiaj

    as vrea sa stiu si eu ce pot sa fac sa nu mi se mai adune fardul pe pleoape?

    0
    1

  • diana pe 17 Sep 2008, 22:29
    machiaj

    as dori sa stiu ce culori poate folosi o bruneta cu ochi caprui

    1
    1

  • roxana pe 2 Mar 2008, 14:29
    ten sensibil

    ce se intampla daca avem tenul sensibil?mai putem folosi fondul de ten?eu am un ten foarte dificil.am grija de el tot timpul,ma demachiez si dimineata si seara.sunt

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod