De ce ne place machiajul mineral?

Exista multe argumente in favoarea machiajului mineral. Probabil unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa-l folosim consta in faptul ca, spre deosebire de produsele cosmetice consacrate, are la baza o pudra nonalergenica. Aceasta hraneste epiderma in profunzime, nu contine alcool, parfum, coloranti, uleiuri minerale sau conservanti. Iata tot atat de multe motive pentru care ar trebui sa adopti acest stil de machiaj.

Dar mai sunt si alte avantaje, iar ceea ce este interesant este ca nu exista contraindicatii sau efecte adverse.
Machiajul mineral este adecvat pentru orice tip de ten, inclusiv pentru cele sensibile. Astfel, nu este nici o problema sa te machiezi astfel, chiar daca suferi de vreo forma de alergie, acnee, pori inchisi sau deshidrare.

Produsele cosmetice minerale au textura naturala, sunt foarte usoare si fluide si nu incarca tenul, asa cum se poate intampla cu alte produse. Chiar daca alegi sa te fardezi ceva mai intens, tenul ta va avea o stralucire naturala, discreta. Ceea ce este cu adevarat remarcabil e faptul ca pielea poate sa respire, iar porii nu sunt obturati.

Mai mult decat atat, ingredientele care se regasesc in produsele minerale se pot dovedi foarte benefice pentru piele, contribuind la destinderea si improspatarea acesteia.
Daca le vei folosi cu regularitate, acestea pot avea inclusiv efecte de lifting, atenuand ridurile fine.

Daca tot a venit vorba despre acest lucru, se impune mentionat faptul ca pudra minerala nu accentueaza ridurile, pentru ca nu se colecteaza in pliuri, asa cum exista riscul daca folosesti o pudra obisnuita. Mineralele continute confera un aspect natural sanatos si stralucitor, iar vitaminele si compusii antioxidanti protejeaza tenul de agentii nocivi.

Tot la capitolul "protectie" se inscrie si faptul ca machiajul mineral se constituie intr-un fel de bariera naturala de protectie in fata razelor de soare.
Este un aspect foarte important, si cu atat mai mult ar trebui sa tinem cont de el, dat fiind faptul ca meteorologii "ne ameninta" ca in aceasta vara vom avea parte de temperaturi foarte ridicate. Oxidul de zinc din produsele de machiaj mineral este "responsabil" de aceasta, iar majoritatea articolelor cosmetice din aceasta categorie contin factor de protectie solara de 20 sau 30.

Nu stiu in ce masura tot ceea ce ai aflat pana acum te-a convins, dar cred ca urmatorul argument se va dovedi infailibil. Poti dormi fara sa te demachiezi! Da, ma gandeam eu ca iti vor straluci ochii...
Machiajul mineral nu este nociv pentru piele, iar ceea ce este inca si mai interesant este ca dimineata nu vei gasi perna patata, iar tu vei arata perfect! Machiajul mineral este mult mai durabil. Ei, ce zici, nu-i asa ca suna ispititor?



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • natalia pe 2 Iun 2010, 14:04
    machiaj mineral

    de pe etsy -> the all natural face [http://www.etsy.com/shop/theallnaturalface] sau din romania: puretouch.ro

    0
    0

  • cristina pe 3 Mar 2008, 23:07
    machiajul mineral

    unde putem gasi astfel de produse?eu inca nu am gasit in magazine.si c preturi au?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod