Cum se machiază vedetele în funcţie de forma feţei?  


Pe covorul roşu, la evenimente, la o plimbare sau oriunde ar apărea, vedetele arată impecabil. Secretul? Îşi cunosc forma feţei şi o respectă! Machiajul şi coafura sunt alese în perfectă

Pe covorul roşu, la evenimente, la o plimbare sau oriunde ar apărea, vedetele arată impecabil. Secretul? Îşi cunosc forma feţei şi o respectă! Machiajul şi coafura sunt alese în perfectă armonie cu aceasta! Astăzi vom afla câteva dintre secretele unora dintre ele, ce formă a feţei au şi cum îşi realizează machiajul astfel încât să obţină look-ul cel mai potrivit.20672bf6d4588f1ad27b3f0b94e1f40d

Jessica Alba este norocoasa posesoare a formei ovale. Faţa ovală este perfect simetrică. Distanţa dintre ochi este egală cu lungimea ochiului. Partea de sus este mai mare decât cea de jos. Pe această structură osoasă poţi face orice tip de machiaj şi nu necesită o corecţie deosebită.

Jessica-Alba1 oval

Totuşi Jessica aplică de-a lungul maxilarului un fond de ten cu o nuanţă mai închis pentru a da impresia de faţă mai scurtă şi mai subţiată. Ea apelează şi la un fard bronzant pe care îl aplică sub forma cifrei “3”, pornind de pe tâmple spre obraji şi coborând pe linia maxilarului. Un alt truc este aplicarea unui iluminator atât pe frunte cât şi pe bărbie. Nu sunt neglijate nici sprâncenele, care sunt conturate după forma lor naturală.

Vedete ca Ginnifer Goodwin şi Kate Winslet au faţa rotundă. Acest tip de faţă este caracterizat prin egalitatea  dintre lungimea feţei cu lăţimea ei. Plusul acestei forme sunt obrajii proeminenţi, în schimb bărbia este rotundă iar formele nu sunt bine definite. Contouring-ul este foarte important în acest caz iar Ginnifer Goodwin o ştie.Ginnifer Goodwin

Pentru a-şi alungi forma feţei foloseşte un fond de ten mai închis pe care îl aplică pe tâmple, pomeţi şi părţile laterale ale feţei, astfel distrăgând atenţia de la zonele laterale. Mijlocul frunţii şi bărbia le deschide cu ajutorul unui corector cu unul, două tonuri mai deschis. Blush-ul este aplicat oblic pe pomeţi pentru a crea iluzia de alungire. Cum trăsăturile chipului nu sunt bine definite, pentru a evidenţia ochii şi buzele sunt recomandate nuanţe mai închise. Pentru ochi, iluminarea se va face în colţul intern, accentele de culoare fiind spre exterior, iar pentru buze iluminarea se face pe centrul buzelor prin aplicarea unui gloss transparent.

Forma pătrată a feţei este caracterizată de trăsături puternice, bine definite. Machiajul pentru aceasta este mai dificil însă cu tehnicile potrivite rezultatele nu întârzie să apară. O ştie şi Jessica Simpson, care pentru a-şi îndulci trăsăturile aplică pe colţurile frunţii şi ale maxilarului un produs pentru umbrire ca bronzer, corector închis sau chiar un fond de ten. Aplicarea produsului se face dinspre frunte, în jos spre tâmple şi dinspre maxilar în sus. Pentru iluminare şi distragerea atenţiei de la foma pătrată, Jessica foloseşte un corector în centrul frunţii şi în zona de sub bărbie, pe care îl blenduiseşte spre urechi şi în zona gurii, pentru a îndulci trăsăturile.

Obrajii joacă un rol important la acest tip de faţă de aceea conturarea lor se face în două etape: în prima etapă se aplică o nuanţă închisă sub linia osului zigomatic, apoi se aplică un fard în nuanţe mai deschise dar foarte bine difuzat prin blending. Distragerea atenţiei de la maxilarul proeminent se mai face şi prin aplicarea unei nuanţe de ruj intense pe buze.

jessica-simpson-bold-lips

Faţa în formă de inimă posedă obraji proeminenţi. Pentru a-i accentua poţi purta un blush deschis asociat cu un fard neutru la ochi şi un gloss deschis pe buze. Pentru acest gen de faţă conturul la tâmple este un must. La fel ca la faţa rotundă, zona frunţii, zona de sub ochi şi bărbia trebuie iluminate. Îţi mai poţi pune în evidenţă obrajii şi prin aplicarea unui ruj roşu pe buze. Toate acestea le ştie şi Reese Witherspoon de aceea machiajul ei arată impecabil de fiecare dată.

Reese-Witherspoon inima

Faţă în formă de diamant este caracterizată prin frunte şi bărbie îngustă şi obraji proeminenţi. Acest tip de faţă nu necesită contouring, este perfectă aşa cum e. Totuşi, dacă găseşti anumite asimetrii, poţi realiza contouring doar pentru echilibrare. Scopul contouring-ului în acest caz este de a adăuga plinătate frunţii şi maxilarului şi de a micşora obrajii. Anne Hathaway foloseşte două nuanţe de fond de ten, unul închis pe zonele ce doreşte să le micşoreze şi unul deschis pe zonele ce doreşte să le evidenţieze.

Pentru a reduce ascuţimea bărbiei foloseşte un fond de ten închis ce se aplică doar pe vârful ei. Obrajii fiind generoşi este de preferat evitarea blush-urilor sidefate sau în nuanţe roze. Linia maxilarului nu se accentuează ci doar pe mijlocul pometelui se aplică un fard în nuanţe de piersică sau maro. Machiajul buzelor la această formă a feţei se realizează prin respectarea conturului natural, orice mărire a lor duce la o subţiere şi mai mare a bărbiei, nu vrem asta nu-i aşa?549a04912eb11_-_hbz-anne-article-vcy8w1-promo

Dacă vedetele respectă aceste reguli de ce nu am face-o şi noi? Nu îţi cunoşti forma feţei? Iata cum o poţi identifica: prinde părul cu o panglică pentru a-l îndepărta de pe faţă şi uită-te în oglindă. Cu un dermatograf trasează câteva linii scurte sau puncte pe linia de creştere a părului şi pe bărbie. Ce formă ţi-a ieşit? Oval? Pătrat? Inimă? Ei bine, aceasta este forma feţei tale. Urmează trucurile de mai sus sau înscrie-te la cursurile de machiaj ale şcolii ABA MAKE-UP ACADEMY pentru a învăţa tehnici profesionale de machiaj, iar machiajul tău va arată impecabil.

 

Have a nice summer!

Alina

The art of illusion,

The world of make-up

 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod