Cum să transformi rujul lucios într-un ruj mat

Rujul mat este în tendințe și oferă întotdeauna o notă elegantă și sofisticată ținutei tale, însă asta nu înseamnă că este necesar să investești în rujuri noi. Poți transforma orice ruj lucios în unul mat.

Rujul nude, cu o bază lucioasă îți oferă un look cuminte , iar rujul roșu strălucitor este întotdeauna o alegere bună pentru evenimentele speciale. Cu toate astea, rujul mat domină atât în machiajul de zi, cât și în cel de seară.

Mai jos găsești 4 tehnici de aplicare a rujului, astfel încât să-l transformi în unul mat:

 

1. Folosește un produs de matifiere:

Rujurile mate vor domina indutria de beauty o perioadă destul de lungă de timp, de aceea make-up artiștii au dezvoltat un produs nou: Insta-Matte Lipstick Transformer. Produsul scoate strălucirea din orice ruj! Același ruj roșu pe care îl folosești pentru machiajul festiv, poate fi folosit în timpul zilei.

Tot ce trebuie să faci este să aplici produsul peste rujul lucios prin atingeri succesive pe buze. Avantajul lui este că nu modifică deloc culoarea rujului.

2. Bază de machiaj cu efect matifiant (primer):

Unul dintre trucurile folosite de make-up artiști este primerul. Se pare că poți folosi baza de machiaj cu efect de matifiere peste ruj cu o singură condiție: să fie pe bază de dimeticonă, un silicon lichid. Înainte de a face asta, îți recomandăm să faci un scrub ușor pe buze (poți folosi zaț de cafea amestecat cu miere).

3. Hârtie absorbantă:

În magazinele de specialitate găsești hârtie specială, care absoarbe orice urmă de ulei și strălucire. Aceasta este una dintre cele mai ușoare metode a obține efectul matifiant.

În loc să folosești șervețelele normale pentru tamponarea buzelor, poți folosi aceste bucăți de hârtie, care vor îndepărta orice urmă de luciu.

4. Șervețele și pudră translucidă:

Pune un strat de șervețel subțire peste ruj, apoi aplică pudra translucidă cu ajutorul unei pensule. Poți folosi pensula de pleoape. Șervețelul va acționa ca un filtru și te va ajuta să nu aplici prea multă pudră translucidă. De asemenea, pudra translucidă va face ca rujul să reziste mai mult pe buze.

Tu ce alte trucuri mai știi?

Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod