Cum să-ți transformi buzele din banale în senzuale

Buzele senzuale au fost mereu admirate de bărbați și dorite de femei. Dar ce te faci dacă natura nu te-a înzestrat cu niște buze ca ale Angelinei Jolie? Nimic mai simplu! Înveți câteva trucuri care te vor ajuta să ai niște buze numai bune de sărutat.

Buzele senzuale au fost mereu admirate de bărbați și dorite de femei. Dar ce te faci dacă natura nu te-a înzestrat cu niște buze ca ale Angelinei Jolie? Nimic mai simplu! Înveți câteva trucuri care te vor ajuta să ai niște buze numai bune de sărutat.

Exfoliază buzele uscate

Vântul şi frigul sunt cei mai mari duşmani pentru buzele tale. Iar în acaestă perioadă, buzele tale sunt mereu uscate și crăpate. De aceea, este indicat să introduci în ritualul de îngrijire a buzelor tale, exfolierea. Şi ele, ca şi pielea ta, au nevoie de îndepărtarea celulelor moarte. Foloseşte o periuţă de dinţi mai moale şi un scrub pe care ţi-l poţi prepara din zahăr brun şi ulei de măsline.

Amestecă două linguriţe de zahăr şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Pasta obţinută se aplică pe buze şi se masează uşor. După exfoliere, hidratează cu un balsam hrănitor.

Un alt truc, pentru a le avea mereu catifelate, este să le ungi, seara, înainte de culcare, cu puţină miere de albine. Mierea este cunoscută pentru proprietăţile hidratante şi vindecatoare. Astfel, nu vei mai avea buze uscate şi crăpate.

Ajutor de la vitamine


Aplică de cel puţin două ori pe zi un tratament pentru buze care conţine ingrediente ce stimulează producţia de colagen. Vitaminele A, C şi E sunt esenţiale pentru buzele tale, dar şi acidul hialuronic, care este un puternic hidratant ce oferă buzelor volum din interior.

Glossuri minune


Un alt truc de care te poți folosi sunt glossurile speciale pentru mărirea buzelor.
Acestea au ingrediente precum piperul, scorţişoara sau mentă care stimulează circulația și "irită" pielea buzelor, oferindu-le volum. Nu te speria! Nu sunt deloc periculoase pentru buzele tale, chiar dacă îţi oferă o senzaţie de uşoară usturime.


Culorile potrivite

Dacă ai buze subţiri, este foarte important să îţi alegi cu grijă culoarea rujului. Renunţă la culorile închise, care nu fac altceva decât să-ţi subţieze buzele şi să la îmbătrânească. Poţi crea impresia unor buze mai mari dacă alegi culori deschise ale rujului, cum ar fi tonurile de roz, piersică sau bej. Şi glosurile sunt foarte potrivite, însă să fie unele colorate şi nu incolore.
 
Machiajul corect

Dacă respecţi câteva trucuri atunci când te dai cu ruj, poţi câştiga volum fără un efort prea mare.
După ce aplici fondul de ten pe față şi pe buze, tapotează foarte bine zona din jurul gurii. Dacă vor rămâne umbre, buzele tale vor părea mai subţiri. Trasează conturul buzelor cu un creion corector mai deschis la culoare decât tenul tău (puţin peste conturul tău natural). Însă, ai grijă ca acest contur să fie cât mai natural. Urmează aplicarea unui creion mai închis, de o culoare apropiată cu cea a rujului, pe toată buza. Dacă te joci cu cele două creioane, vei crea un efect de contrast între corector şi creionul închis. La sfârşit, aplică rujul.  

Volum cu ajutorul luminii

Un alt truc (folosit și de make-up artiști) este să-ţi aplici, înainte de ruj, în centru buzei superioare, pe arcul lui cupidon, un iluminator.
Dacă îţi accentuezi acel punct cu iluminatorul vei crea volum pentru buza superioară. Un ultim pas, după aplicarea rujului, este glossul. În centrul buzei inferioare, un glos deschis la culoare îţi va mari buza. De asemenea, poţi pune prin tapotare, tot pe centrul buzei, puţin fard auriu. Particulele de lumină conţinute de gloss şi de fardul auriu îţi vor mări buzele.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • FairyDyana pe 10 Sep 2013, 16:49
    buze

    Eu sunt destul de multumita de buzele mele si nici nu folosesc ruj [ deiarece n-avem voie la scoala ] . Eu in fiecare dimineata mi le exfoliez cu o periuta de dinti [ cand exfoliez calumea toata fata imi fac si buzele ], dupa care tin un cub de gheata pe ele. Ma sterg, ma dau cu foaaarte putina bb cream amestecata cu extrem de putin ruj roz deschis [ sa nu se vada deloc], dupa care ma dau cu gloss incolor. Puteti trece putin de buza superioara, cat sa nu se vada, si creeaza impresia de mai mare. Inainte de culcare ma dat mereu cu crema de galbenele de la fares [ nu va recomand alta, sau daca gasiti alta firma la plafar vedeti sa fie galbena, stralucitoare si grasa, dar daca e albicioasa nu e buna].Ma dor putin buzele ce-i drept, dar sunt mai mari.Crema de galbenele e atat de grasa si de stralucitoare incat uneori o folosesc in loc de luciu. Cand am timp, imi fac o masca cu o lingurita de iaurt si o lingurita de miere, chiar functioneaza.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod