Cum să te machiezi ca să pari mai slabă


Machiaj de conturare pentru fata rotunta
Foto: evoke.ie

Învață să îți conturezi chipul

Un truc eficient de machiaj care te ajută să pari mai slabă este conturarea facială. Această tehnică a devenit foarte populară în ultimii ani pentru că permite "sculptarea" trăsăturilor faciale cu ajutorul efectului de lumini și umbre. Pentru conturare ai nevoie de două produse, o pudră sau baton pentru contur, care este cu câteva tonuri mai închis la culoare decât nuanţa naturală a tenului tău, şi o pudră sau baton pentru evidenţiere, care trebuie să fie cu unu-două tonuri, mai deschisă decât nuanţa pielii tale.
Aceste diferenţe de tonuri te vor ajuta să creezi impresia de lumini şi umbre. Regula esenţială pe care trebuie să o reţii este aceea că nuanţa mai închisă estompează, adânceşte, în timp ce nuanţa deschisă pune în valoare, evidenţiază. După ce aplici cele două nuanţe contrastante este foarte important să foloseşti o pensulă curată, mare, pentru a "blendui", adică pentru a estompa delicat diferenţele dintre cele două, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai natural, iar trecerea de la o nuanţă la alta să fie insesizabilă.
În cazul feței rotunde, scopul conturării este de a crea iluzia unei figuri mai subţiri şi mai alungite, pentru un chip armonios.
Foloseşte pudra pentru conturare pe lateralele nasului, pe conturul exterior al maxilarului, pornind de sub pomeţi, dar şi sub sprâncene. Aplică apoi nuanţa mai deschisă deasupra pomeţilor, în zonele exterioare, şi pe lungimea nasului.

Accentuează-ți privirea

Un truc util de machiaj care îți permit să distragi atenția de la volumul feței este acela de a accentua privirea. Prin urmare, atunci când îți alegi machiajul, ai grijă să optezi pentru stilurile care evidențiază ochii.
Creionul dermatograf și mascara nu ar trebui să lipsească din machiajul tău pentru că au capacitatea de a-ți face ochii să pară mai mari. Stilul cat eyes este o alegere bună în cazul în care vrei să distragi atenția de la un chip prea plin. Prin prelungirea colțurilor exterioare ale ochilor cu ajutorul machiajului se creează impresia unui chip alungit. Nu este o coincidență faptul că celebra cântăreață britanică Adele apelează des la acest stil de machiaj. Descoperă aici cum să realizezi machiajul "ochi de pisică".


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod