Cum sa obtii un machiaj perfect... in maximum 15 minute!

Pentru a obtine un aspect stralucitor si, in acelasi timp, natural, nu ai nevoie decat de cateva minute si de respectarea unor reguli pe cat de simple, pe atat de eficiente. Despre unele dintre ele ai auzit, cu siguranta, dar, ca intotdeauna, exista cateva mici trucuri care te vor ajuta sa nu stai mult in fata oglinzii, dar sa arati ca si cum tocmai ai fi iesit dintr-un salon de cosmetica. Pare imposibil si totusi, nu este.

Din nou, despre baza de machiaj...

Dupa cum indica si denumirea, baza de machiaj reprezinta o adevarata "piatra de temelie" pentru obtinerea unui machiaj corect, durabil si aspectuos. Dar, contrar a ceea ce stiai, nu este necesar sa aplici produsul pe toata fata, ca si cum ti-ai pune o masca. La asa ceva ar trebui sa recurga numai femeile care se confrunta cu probleme ale pielii (cuperoze, alergii, iritatii, etc).
Specialistii americani ne recomanda sa aplicam baza de machiaj numai in zonele mai delicate, unde secretia de sebum este de obicei mai accentuata, cum ar fi nasul, fruntea si obrajii.

Batonul corector

In general, textura acestui produs este mai usoara decat cea a bazei de machiaj, avand capacitatea de a masca imperfectiunile pielii, cum ar fi acneea (in forme mai usoare), roseata pielii si cearcanele. Pentru acestea din urma (de care multe femei nu reusesc sa scape, desi se odihnesc suficient), se recomanda in primul rand folosirea unui strat subtire de crema pentru ochi, fapt care va contribui la o mai buna intindere a corectorului. Evita zona cu riduri fine, pentru ca nu vei "reusi" decat sa le scoti si mai mult in evidenta si nu uita de portiunea din colturile interioare ale ochilor.


Pudra pulbere

Daca vei aplica pudra pulbere imediat dupa fondul de ten, probabil ca va trebui sa-ti refaci machiajul destul de repede. Ideal ar fi sa ai rabdare cateva minute, pentru a permite bazei de machiaj sa intre in piele. Este bine sa insisti asupra zonelor delicate despre care ti-am spus si anterior - respectiv nasul, fruntea si obrajii. Aplica pudra cu miscari usoare, ca si cum ai presara ceva si in nici un caz nu recurge la pudra compacta pentru finisarea machiajului - specialistii americani spun ca acest produs nu este prea eficient nici macar in ceea ce priveste acoperirea porilor. Daca este cazul, indeparteaza excesul de pudra cu ajutorul pensulei.

Si pentru ca tot a venit vorba despre pensule...

Iata care sunt tipurile de pensule care nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa de machiaj, in functie de produsele pe care doresti sa le folosesti.


Chiar daca suna putin mai ciudat, este bine sa aplici baza de machiaj cu ajutorul unei pensule - produsul va intra mai bine in piele, iar capacitatea de acoperire a acestuia va fi incomparabil mai mare. In contrapartida, unii specialisti in arta machiajului (pentru ca este, intr-adevar, o arta), spun ca baza de machiaj sub forma de crema poate fi aplicata foarte bine numai cu ajutorul degetelor - mai ales daca are o textura usoara si subtire, cum este de preferat, de altfel.

Pentru batonul corector, cele mai bune pensule sunt facute din fire de nailon, ceea ce ajuta la patrunderea produsului in profunzime si deci, ascunderea eficienta a ceea ce nu vrei sa se vada... Pensula este cu atat mai utila cand este vorba de acoperirea acneei.
Indeparteaza excesul cu ajutorul unui burete si fixeaza produsul aplicand un strat de pudra pulbere.

Cea mai mare pensula care se regaseste, de obicei, in trusa de machiaj, este cea destinata pudrei. Alege una cat mai deasa, cu fire moi (de preferat, din par de veverita), pe care o poti folosi si pentru alte doua necesitati: indepartarea excesului de pudra si aplicarea fardului de obraz sub forma de pulbere.



 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marcu Maria Magdalena pe 20 Iun 2012, 10:57
    model de machiaj arabesc fasil

    as vrea sami spuneti cu ce tip de machiaj, ma pot machia bine repede si fasil...

    0
    0

  • MIHAELA pe 30 Sep 2011, 17:20
    buna....

    buna,asi vrea si eu o reteta ptr pistrui le am si nu imi plac am incercat anumite produse dar nk..........ms

    0
    0

  • georgiana pe 10 Aug 2010, 13:57
    un machiaj simlu dar elegant

    in curand o sa am nunta,si nu doaresc sa apelez la un machiaj profesionist,vreau ceva natural si simplu,as vrea un sfat si as vrea sa invat sa mil aplic singura!!

    0
    0

  • %%%%%%%% pe 15 Mai 2010, 16:14
    zinerin sau zinerit nu mai stiu exact cum se numea k am avut si eu si mi-a trecut

    tratamentul impotriva cosurilor care e cel mai bun e zinerin!!!!!!

    2
    0

  • # pe 15 Mai 2010, 16:10
    nimik

    fati ceai de menta si da-te pe fata sau freaca-te cu menta pe fata si in 1 sapt iti dispar toate impuritatile...am incercat si eu si e f eficient:=)

    0
    1

  • ... pe 15 Mai 2010, 16:07
    machiajul dauneaza iubirii!!!

    nu am ce face...nu va mai machiati decat dak sunteti urate atunci sa o faceti! cautati-ma pe id iuby_prost

    0
    0

  • .... pe 15 Mai 2010, 16:05
    sfaturi importante!!!!!!!

    Pot fi folosite nunate de auriu, kaki, verde, albastru, roz sau mov. Make-up artistii recomanda sa se evite bej, alb si negru mai ales daca ai tenul masliniu. In plus, pentru o privire seducatoare poti folosi un contur negru pe pleoapa superioara combinat cu una din nuantele recomandate si, in niciun caz, nu uita de mascara, unul dintre elemente definitorii pentru machiajul perfect al ochilor.Ochi verzi: Nuantele ideale pentru accentuarea ochilor verzi sunt cele calde, pastelate de bej (sidefat), roz sau mov. Nu va feriti insa nici de usoare tonuri de gri pentru un efect de ochi ?fumurii? ce contrasteaza placut cu nuanta deschisa a irisului fapt ce implica automat evidentierea atuului natural. Ca si in cazul ochilor albastri este insa de retinut ca, pentru evitarea unui aspect sters, este recomandabil sa optati si pentru conturarea ambelor pleoape cu un eye-liner negru sau maro (cel de-al doilea este preferabil pentru machiajul de zi). De asemenea, spre deosebire de restul, ochilor verzi li se potriveste chiar si un fard verde (asemanator culorii irisului) dar poate ceva mai stralucitor sau mai intens care sa realizeze un oarecare contrast. In caz contrar, putem obtine efectul indezirabil al estomparii farmecului personal al ochilor. Ochi negri: Pentru a atenua din aspectul ?intunecat? al ochilor negri e de preferat sa alegeti nuante cat mai calde si mai deschise care sa ?indulceasca? privirea. Totusi, tocmai din pricina imaginii patrunzatoare conferite de ochii negri va puteti limita doar la sublinierea genelor prin doua straturi generoase de mascara. Oricum, o regula de final cu care nu multe femei sunt familiarizate este aceea ca alegerea culorii machiajului nu inseamna neaparat combinarea unor nuante apropiate pentru fard de pleoape si ruj ci raportarea tonului fardului cu cel al irisului si asortarea rujului cu nuanta parului si eventual, a vestimentatiei. Un atuu pt un machiaj reusit consta in aplicatoarele pt fard.....investiti cu incredere in unele de buna calitate pt un machiaj profesionist. Acestea se inlocuiesc dupa un an de zile.

    0
    0

  • prosesor estetician pe 15 Mai 2010, 16:01
    sfaturi

    pt ochii negri ar trebui culori mai deschise.....pt a iesi in evidentia puila ,....Pot fi folosite nunate de auriu, kaki, verde, albastru, roz sau mov. Make-up artistii recomanda sa se evite bej, alb si negru mai ales daca ai tenul masliniu. In plus, pentru o privire seducatoare poti folosi un contur negru pe pleoapa superioara combinat cu una din nuantele recomandate si, in niciun caz, nu uita de mascara, unul dintre elemente definitorii pentru machiajul perfect al ochilor.

    0
    0

  • cosmetik pe 15 Mai 2010, 15:56
    - raspund la intrebari

    ca sa ai un ten frumos trebuie sa faci ceai de pelin si sa te speli de 3 ori pe zi....un machiaj reusit este atunci cand foloseste produse cosmetice potrivite de ex ochii albastrii culori inchise ochii verzi mai deschise sau chiar verde ochii caprui(cei mai frumosi ochi) culorile potrivite si pt fata adik mai deschise .....nu uitati ca trebuie sa folositi baza de machiaj care e secretul oricarui machiaj si produse cosmetice de la AVON.

    0
    0

  • elena pe 15 Feb 2010, 19:15
    am o nelamurire

    cum as putea sa ma machiez daca am ochii caprui inchis

    0
    0

  • georgiana pe 7 Feb 2010, 10:58
    un machiaj natural

    as vrea cateva imagini in care predomina machiajul natural...am ochii caprui inchis(spre negru),sprancene bine accentuate...si un ten putzin spre masliniu...cateva imagini care sa predomine aceste caracteristici....

    3
    0

  • katy pe 23 Nov 2009, 22:12
    sfaturi pentru un machiaj corect

    am ochii verzi,fata putin patrata.sa ma invete si pe mine cineva cum sa ma maciez corect.ochii.buzele,obraji.si un filmulet daca se poate.vreau sa invat am 21 ani si nu stiu.as fi recunoscatoare daca mati ajuta.va multumesc.

    3
    0

  • simon magda pe 24 Sep 2009, 10:48
    cum sa ami scot ochi caprui in evidenta?

    vreau un macheaj care sa ami puna culoare ochilor caprui in evidenta si nu stiu ce culoare sa folosesc va rog ds smi raspundeti sa ami fac un macheaj corespunzator ochilor mei ast raspuns

    2
    1

  • Ana pe 25 Apr 2009, 22:18
    Incredibil

    M-am foarte saturat sa citesc despre cum sa te machiezi corect, fara sa VAD un desen! Ma enerveaza la maxim astfel de articole! Poate sunt mai modesta si nu pot sa imi imaginez toate indicatiile pe care le da articolul! Vreau un desen cu comentarii pe margine! Probabil pana voi gasi asa ceva, o sa am cam 30 de ani! De la data decesului! Deci, multumesc pentru nimic!

    1
    3

  • alina pe 11 Feb 2009, 15:44
    machiajul

    am ochi albastrii si as vrea sa-mi spuneti ce culoare mi sar potrivi cel mai bine multumesc

    5
    0

  • larisa pe 29 Ian 2009, 13:36
    model de machiaj pentru ochii caprui

    va rog sami trimiteti si mie niste poze cu un machiaj destul de usor dar frumos....si sa sara in evidenta ..multumesc...

    0
    1

  • Madalina pe 1 Dec 2008, 21:31
    Baza de machiaj

    Baza de machiaj poate fi inlocuita si cu o crema de fata?doresc si eu un raspuns.

    0
    3

  • mihaela pe 26 Iul 2008, 19:32
    cosuri si machiajuri

    Tenul meu este cam gras si deaceea am cateva cosuri pe fata. am icercat tot felul de creme si de solutii dar nu mi-au fost de folos. as vrea sa imi dati un sfat, sa-mi sugerati ceva impotriva acestor cosuri pe care le urasc di tot sufletul. astep un rasuns urgent ptr k trebuie sa plec in curand si nu mai pot folosi internetul deaceea am mare nevoie de un sfat urgent. va multumesc mult mult de tot astept raspunsul

    1
    1

  • dana pe 7 Iul 2008, 13:32
    pls

    va rog sami raspundeti la intrebari cat mai curand..ast ...multumesc

    0
    1

  • dana pe 6 Iul 2008, 23:17
    tenul

    buna...culoarea tenului meu este mai alb...si este ten uscat....si as vrea sami spuneti cum as putea s ma machiez astfel incat tenul meu sa arate usor bronzat ,dar nu incarcat..si nu prea lucios...ce fel de fond ar trebui sa folosesc( pudra,lichid...) si cum....pentru bronzare naturala...no way....pe fata nu ma bronzez deloc...deoarece mai degraba imi ies pistruii si nici vorba de o culoare mai bronzata a pielii....de aceea folosesc machiaje..si as vrea sami spuneti exact ce si kum...deorece ceea ce folosesc akum ...nu dureaza mai mult d 2-3 ore iar apoi fata mea arata parca mam dat ku 'noroi' pe fata....va rog sami raspundeti..multumesc

    2
    0

  • lazar simona pe 28 Iun 2008, 12:13
    hidratare

    buna am si eu o intrebare ce crema trebuie sa fol pt ten mixt usor gras in zona t si nas si un tratament impotriva cosurilor

    0
    0

  • larisa pe 17 Iun 2008, 16:04
    modeluri de macheaj pt ochi albastrii

    asi vrea sa imi trimiteti niste imiaginiu cu tipuri de machiajuri

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod