Cum să îți conturezi fața dacă e rotundă

De obicei, una dintre cele mai mari dorințe ale femeilor cu fața rotundă este ca pomeții lor să fie mai proeminenți, iar fața să pară mai subțire și mai alungită.
Iar machiajul este cea mai simplă soluție pentru această problemă. Tehnica de conturare facială se folosește de iluzia de lumini și umbre pentru a alungi chipul și pentru a face fața rotundă să pară mai subțire. 

Pentru acest stil de machiaj pentru sculptarea feței ai nevoie de două produse de bază. Unul dintre ele este pudra, crema sau batonul pentru contur, într-o nuanță mai închisă, iar celălalt este pentru iluminare, într-o nuanță mai deschisă. Aceste două produse în nuanțe diferite realizează un efect de lumini și umbre asupra chipului.
Te vor ajuta să pui în valoare pomeții, fruntea și bărbia, pentru a obține efectul de alungire.

O regulă esențială în ceea ce privește iluzia optică este aceea că zonele deschise la culoare par mai apropiate, iar cele închise la culoare vor părea îndepărtate. De aceea, atunci când conturezi o față rotundă trebuie să ai în vedere acest lucru. Zonele pe care vrei să le estompezi, așa cum sunt lateralele feței, vor fi conturate folosind tonul mai închis, iar cele pe care vrei să le pui în evidență, așa cum sunt pomeții, fruntea, bărbia și centrul feței vor fi conturate cu iluminatorul.

Prima etapă este crearea unei baze.
Aplică pe ten cremă hidratantă, las-o câteva minute să intre în piele, apoi aplică fondul tău de ten obișnuit. 

După ce ai obținut o bază uniformă, folosește o pensulă pentru machiaj și un iluminator cremă într-o nuanță potrivită pielii tale pentru a marca zonele de iluminare. Trasează câte un X cu pensula înmuiată în crema iluminatoare în mijlocul frunții, de-a lungul nasului, în mijlocul bărbiei și sub ochi, sub forma literei V.
 


Pentru pasul doi, folosește crema pentru contur și aplică de la lobul urechii și până în dreptul bărbiei, trasând un semicerc.
De asemenea, aplică și pe lateralele frunții, sub forma literei C. 



Pasul următor este "blenduirea", care presupune întrepătrunderea celor două nuanțe folosind o pensulă mare. Mișcările pensulei trebuie să fie circulare pe pomeți, de la interior către exterior pe frunte și pe bărbie, de sus în jos pe nas.

La final, aplică o pudră translucidă pentru a fixa cât mai bine machiajul. Iată cum să procedezi, pas cu pas:


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod