Cum să foloseși corect rimelul rezistent la apă. 5 reguli

Cum să folosești corect rimelul rezistent la apă. 5 reguli

Pentru zilele petrecute la plajă sau la piscină în care nu vrei să renunți la machiaj, s-a inventat mascara waterproof.
Dacă l-ai încercat deja, sigur îi cunoști avantajele, dar și dezavantajele și știi că nu este tocmai simplu de purtat și mai ales de îndepărtat. Iată cum să folosești corect rimelul rezistent la apă:

Folosirea rimelului rezistent la apă: Alege formulele "water-resistant"

Există două tipuri de mascara rezistentă la apă. Unul dintre ele se numește "water-resistant", iar celălalt "waterproof". Ar trebui să alegi un produs care se înscrie în prima categorie pentru că este la fel de rezistent la contactul cu apa, dar conține mai puține ingrediente cu efect desihratant.
Din aceste motive este mai blând pentru gene și este mai ușor de curățat atunci când te demachiezi.

Folosește un primer pentru gene

Un astfel de produs acționează ca o protecție pentru genele tale. Creează un strat protector între gene și mascara rezistentă la apă. De asemenea, are un efect de alungire și îndesire a genelor, pe care îți va fi dificil să-l obții folosind numai rimelul waterproof. Este în același timp mult mai blând cu genele tale datorită vitaminelor de îngrijire pe care le conține, cel mai de folosită fiind vitamina E.

Folosirea rimelului rezistent la apă: Păstrează-l pentru ocazii speciale

Mascara waterproof este o soluție bună pentru diverse ocazii speciale, așa cum sunt de exemplu petrecerile la piscină sau concediul la malul mării, dar nu ar trebui să-l folosești cu regularitate. Aceleași ingrediente care fac pigmentul să devină atât de rezistent pot fi nocive pentru genele tale dacă sunt folosite pe termen lung.
Pe de altă parte, fiind dificil de îndepărtat, rimeulul waterproof te obligă să-ți freci mai mult zona ochilor și chiar să tragi ușor de gene pentru a-l îndepărta, ceea ce poate provoca în timp apariția ridurilor și rărirea genelor.

Îndepărtează-l cu demachiant pentru ochi

Aplică pe o dischetă demachiantă demachiat pentru ochi pe bază de ulei. Ține discheta câteva secunde pe gene pentru a înmuia rimelul, înainte de a îndepărta. Nu freca ochiul și nu trage de gene, pentru că riști să afectezi rădăcina genelor, care apoi vor cădea.
Evident, nu este deloc o idee bună să-ți cureți mascara waterproof cu apă și loțiune pentru spălarea tenului. Chiar dacă în primă fază vei avea impresia că ai scăpat de produs, particule mici vor rămâne blocate pe genele tale, în special la rădăcini.

Folosirea rimelului rezistent la apă: Hidratează-ți genele

După ce ai îndepărtat mascara cu ajutorul demachiantului special, aplică puțin ulei de măsline pe degete și masează pleoapele în fiecare seară, la rădăcina genelor. Uleiul dizolvă urmele invizibile de mascara și hidratează în același timp genele, de la rădăcină, făcându-le mult mai rezistente.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod