Cum să foloseşti corect anticearcănul

1928 – Lydia O’Leary dezvoltă un produs ce avea să-i acopere semnele din naştere şi imperfecţiunile. Legenda spune că  avea un semn din naştere ce îi acoperea aproape în întregime

1928 – Lydia O’Leary dezvoltă un produs ce avea să-i acopere semnele din naştere şi imperfecţiunile. Legenda spune că  avea un semn din naştere ce îi acoperea aproape în întregime partea stângă a feţei împiedicând-o să se angajeze ca vanzător, job pe care şi-l dorea foarte mult. c

Angajatorii catalogau ca fiind hidos semnul său şi refuzau să îi ofere de lucru! Îşi găseşte totuşi un job  ca pictor de pancarte, unde greşeşte concentraţia vopselei folosite. Astfel îi vine ideea să creeze un produs care să acopere imperfecţiunile chipului. Cere ajutorul unui chimist şi începe lucrul. Produsul ei era compus din zinc, apă distilată şi glicerină. După mai multe încercări găseşte formula potrivită şi adaugă diferiţi pigmenţi ca produsul să se potrivească diferitelor tipuri de piele.

Acest produs se numea “Covermask”.

1942 – Helena Rubenstein  lanseaza “Conceal”

După primul război mondial, Max Factor dezvoltă un produs ce va cosmetiza arsurile veteranilor de razboi. În timpul celui de-al doilea război mondial, la solicitarea guvernului, creează primele corectoare camouflage, destinate comandourilor ce mergeau în misiuni.

În anii ’50 Elisabeth Arden creează prima cremă corector.

Acum îi ştim istoria, a suferit multe modificări până să ajungă în formula de astăzi. Sunt nenumărate  trucuri pe care le poţi face cu el, eu îţi voi prezenta astăzi 7 cele mai uzuale dintre ele.

  1. Aplicarea anticearcănului sub forma unui triunghi cu vârful în jos – nu numai că îţi acoperă cearcănele dar oferă şi un efect de lifting.
  2. T
  3. Conturează-ţi sprâncelenele cu un anticearcăn mai deschis decăt tonul pielii – sprâncenele vor fi mai bine definite, ochii vor părea mai luminoşi şi odihniţi iar machiajul arată foarte îngrijit.
  4. T

 

  1. Dacă eşti posesoarea unor cearcăne vinete sau movalii foloseşte un anticearcăn în nuanţe de piersică – acesta va deschide pielea cu un sub ton şi va face trecerea spre nuanţa naturală.
    Aplică apoi corectorul în nuanţe deschise. Vei fi uimită de efect.
  2. T

 

  1. După aplicarea corectorului, tapotaţi zona cu un serveţel uscat pentru a evita ca acesta să se strangă în ridurile ochilor – în ridurile de expresie se poate strange produsul care pe parcursul zilei va arta urât, urmând acest pas vei evita un dezastru.
  2. TRUCURI CU ANTICEARCAN

 

  1. Ai trasat o linie de eyeliner greşit? Cu o pensulă aplicator subţire o poţi corecta, în plus linia ta va fi mult mai bine evidenţiată.
  2. T

 

  1. Când vrei să ai un contur al buzelor perfect, după aplicarea rujului, trasează un contur subţire de anticearcăn şi estompează cu o pensulă sau un beţişor – buzele vor fi perfect definite
  2. T

 

  1. Dacă doreşti să dai volum buzelor aplică un strop de anticearcăn pe mijlocul buzei de jos şi tapotează cu inelarul - efectul va fi de buze pline, cărnoase!
  2. T

 

Despre anticearcăn aş putea vorbi la nesfârşit, de altfel o şi fac, în cadrul modulului începători, unde într-o şedinţă discutăm doar despre baza în machiaj formată din – anticearcăn, fond de ten şi pudră.

Produsul acesta trebuie să îl ai în trusa ta de machiaj, dacă nu îl ai dă fuga la un magazin şi cumpără-l! Nu vei regreta! Sper că ţi-am fost de folos şi de această dată! Mi-ar plăcea să abordez subiecte care te interesează aşa că dacă ai sugestii nu ezita să îmi laşi un comentariu cu ce ai vrea să ştii despre machiaj!

Ca de obicei mulţumim Cristian Dobre pentru fotografii şi modelului nostru, care de această dată se numeşte Simona!

Te pup draga mea,

Alina

The art of illusion,

The world of make-up!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod