Cum să alegi corectorul în funcție de nevoile tale

Corectorul este arma ta secretă pentru a ascunde imperfecțiuni ale pielii precum pete pigmentare, cicatrici, zone înroșite și iritate.
Dar pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor tale iar machiajul să iasă perfect, este obligatoriu să alegi și să folosești corect corectorul. Iată câteva reguli de care să ții cont:

Cum să alegi corectorul

Este foarte important să ții cont de nevoile tenului tău atunci când alegi corectorul. Dacă ai pielea uscată, nu opta pentru un corector lichid matifiant pentru că va accentua efectul de piele uscată. Dacă pielea ta este uleioasă și te confrunți cu pori lărgiți, nu alege un corector cremă sau stick pentru că aceste tipuri de produse blochează porii și adaugă un plus de substanțe grase tenului. 

Pentru a obține un machiaj cu aspect cât mai natural, o cantitate mică sau medie de corector este suficientă.
Va acoperi imperfecțiunile fără să iasă în evidență în mod nedorit. Zona de sub ochi ar trebui acoperită cu un corector care este cu un ton sau două mai deschis decât nuanța naturală a pielii, ca să eviți efectul de cercuri albicioase în jurul ochilor.
Corectorul pentru restul tenului ar trebui să aibă o nuanță identică cu cea a fondului tău de ten. Evită corectoarele care au pigmenți vizibili de roz, piersică, alb, galben. Aceste nuanțe vor ieși în evidență și te împiedică să obții efectul de machiaj natural.

Corectorul lichid
Potrivit pentru tenul normal, mixt, sensibil sau acneic datorită formulei sale lejere. Îți permite o aplicare stratificată, astfel încât să obții treptat acoperirea pe care o dorești.
De asemenea, este ușor de aplicat și poate fi folosit și pentru a acoperi coșurile sau zonele cu riduri sau linii fine pentru că nu formează un strat inestetic.

Corectorul stick
Acest tip de corector este potrivit pentru pielea normală, uscată sau sensibilă. Poți aplica în funcție de nivelul de acoperire dorit, dar de obicei ai nevoie de o cantitate mică, datorită faptului că este un produs dens, cu un conținut mare de pigmenți ce oferă acoperire bună. Batonul corector se poate aplica direct pe piele trasând linii sau tamponând ușor zona, iar apoi trebuie întins cu o pensulă pentru machiaj. Blenduiește folosind mișcări dinspre interior către exterior, pentru a uniformiza produsul pe piele. Ingredientele care mențin acest tip de corector în formă semi solidă pot bloca porii, astfle că nu este recomandat dacă ai pielea grasă sau mixtă.

Corectorul cremă
Este potrivit pentru pielea normală, uscată, mixtă sau sensibilă.
Acoperirea pe care o oferă acest tip de corector este medie și mare. Poate fi folosit cu succes pentru a acoperi cearcănele. De asemenea, capacitatea bună de acoperire îl transformă într-un aliat important pentru tenul cu pete pigmentare, cicatrici și imperfecțiuni accentuate. Îl poți aplica folosind un burete pentru machiaj sau cu degetele, prin mișcări de tamponare.

Cum să aplici corectorul

Indiferent de tipul corectorului pe care îl folosești, tehnica de aplicare este în principiu la fel. De asemenea, indiferent de tipul tenului, hidratarea este un pas esențial. Folosind degetele, o pensulă sau un burete, aplică pe cearcăne, pete sau coșuri o cantitate mică de corector și blenduiește ușor către exteriorul zonei.
Scopul este să intinzi produsul astfel încât să nu existe o linie vizibilă între corector și restul pielii.

Ordinea în care aplici corectorul și fondul de ten depinde de preferințele tale. Poți folosi corectorul înainte de a aplica fondul de ten sau după, dar trebuie să știi că nu este recomandat să aplici corector peste un fond de ten pudră, pentru că vei obține un efect de piele încărcată. În acest caz ar trebui să folosești întâi corectorul și apoi fondul de ten.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod