Cum folosim mascara

Mascara (sau rimel, cum mai este cunoscut), este cel care ne pune in valoare privirea, ochii si chiar fizionomia fetei, daca este bine aplicat. Dana Argesan, make-up artist L'Oreal, ne-a aratat cum si cand trebuie folosit un anumit tip de mascara.

Mascara de volum este recomandat pentru ochii cu genele rare. Mascara de curbare ar trebui folosit in cazul genelor subtiri. Mascara de alungire este recomandat pentru genele dese.

Tehnica de aplicare:
Inainte de a aplica mascara, genetele trebuie netezite cu o periuta umeda care are o dubla calitate: le spala dar le si piaptana.
Primul strat de mascara trebuie aplicat pe genele de deasupra, urmand apoi, in doua straturi genele de dedesupt. Acesta trebuie aplicat cu mare atentie, pentru a patrunde de la radacina pana la capat.

In cazul ochilor rotunzi, trebuie evitat aplicarea mascarei pe genele de sub ochi. Pentru ochii alungiti este indicata folosirea rimelului pe genele superioare si pe cele inferioare.

In privinta culorii de mascara aplicata la machiajul de zi, indicat ar fi ca blondele si satenele sa foloseasca culoarea maro iar brunetele si roscatele culoarea neagra.


Mascara verde sau albastru sunt recomandate doar pentru machiajul fantezist.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod