Cum aplicam fardurile in nuante "dificile"?

Cu siguranta, stii ca ochii reprezinta cea mai atractiva parte a fetei, cea asupra careia se opresc in prima clipa privirile tuturor. Ce-ar fi sa le conferi un plus de stralucire, feminitate si mister, cu ajutorul unui fard de culoare albastra sau verde? Contrar aparentelor, aceste nuante sunt usor de folosit - singurul secret este sa le gestionezi cu atentie, pentru a nu da impresia ca te-ai pregatit pentru balul de Halloween...

Cum aplici fardul de culoare verde

Se potriveste indiferent de culoarea naturala a ochilor si de nuanta pielii - tine cont insa ca vestimentatia sa fie asortata.
Alege un fard translucid si usor stralucitor (este preferabil unuia opac si mat) si aplica-l in strat subtire, fara a te mai preocupa, de data aceasta, de crearea unor umbre subtile, asa cum ai face pentru un fard in tonuri de bej, spre exemplu. Cel mai bine este sa optezi pentru cea mai deschisa nuanta disponibila, se va potrivi indiferent de tipul tau de piele. Dar, in context, femeile blonde si cu tenul deschis pot folosi si nuante mai intense, care vor adauga un plus de stralucire chipului in ansamblu.

Dar fardul de culoare albastra?

Regula anterioara este valabila si in cazul de fata: cu alte cuvinte, machiajul trebuie sa fie o "soapta" si nu un "tipat", deci nu exagera din punct de vedere al cantitatii.
Pentru a reusi, este recomandabil ca mai intai sa introduci pensula in pudra pulbere, si abia dupa aceea in cutiuta cu fard. Un alt posibil truc este sa definitivezi machiajul aplicand un strat subtire de fard argintiu.

In ambele situatii prezentate, foloseste creion dermatograf intr-o nuanta complementara si traseaza o linie foarte subtire. In ceea ce priveste rimelul, exista mascara de culoare albastru-electric (nu se va vedea atat de frapant dupa aplicare), iar in cazul in care te-ai machiat cu un fard de culoare verde, rimelul neutru, negru, este alegerea cea mai potrivita.


Cum aplicam rujul si fardul de obraz?

Din moment ce ai ales un machiaj mai intens si, poate, mai... neconventional pentru ochi, este de la sine inteles ca nu mai este cazul sa atragi atentia si asupra celorlalte zone ale fetei. Altfel spus, este de preferat sa optezi pentru o culoare cuminte si neutra, cum ar fi roz, nuanta piersicii, coral sau bronz. Zambeste, pentru a-ti pune in evidenta pometii si aplica fardul de obraz, intinzandu-l apoi usor spre zona tamplelor, cu pensula sau pur si simplu cu ajutorul degetelor.

Pentru buze, alege un ruj care contine si gloss (in felul acesta, vei obtine un dublu efect: senzualitate si hidratare), avand grija ca nuanta sa se asorteze cu aceea a fardului de obraz.
Un sfat, pentru situatia cand folosesti un ruj de culoare roz: alege unul mai inchis decat culoarea pigmentului tau natural, pentru ca in caz contrar vei capata un aspect palid si lipsit de vigoare.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod