Blush

Cum alegi nuanţa blush-ului în funcţie de tonul pielii

Pentru multe dintre noi alegerea nuanţei blush-ului este una dintre cele mai mari provocări. Când avem atât de multe culori superbe în magazine, alegerea nuanţei potrivite poate fi descurajantă în cel mai bun caz.

Chiar şi noi ca make-up artişti putem fi depăşiţi de situaţie. Blush-ul are rolul de a evidenţia subtil frumuseţea pomeţilor, în cantităţi mari putem părea ca nişte clovni. Secretul alegerii nuanţei perfecte de blush constă în cunoaşterea tonului pielii tale. Ca să îţi fie mai uşor să îl recunoşti vom împărţi tipul de ten în 3 categorii: ten deschis, mediu şi închis.

TENUL DESCHIS – dacă ai pielea ca de bebeluş, dacă te arzi la soare, faci pistrui sau ai tenul ca de porţelan, faci parte din această categorie. Când eşti în impas cu alegerea blush-ului aminteşte-ţi că mai bine luminezi decât să închizi.

Foloseşte nuanţe de piersică sau roze-uri deschise.

Pentru aplicare foloseşte o pensulă angulară de blush, scutură puţin pensula înainte de a aplica produsul pentru a îndepărtat excesul. Punctul de aplicare al produsului este de la mărul pometelui spre tâmple. Ca iluminator poţi folosi nuanţe de champagne pe care îl aplici pe linia cea mai înaltă a pereţilor.

Blush

TENUL MEDIU este foarte comun, aproximativ 80% dintre femei îl au. Cea mai potrivită nuanţă pentru acest tip de ten este roşu trandafiriu şi nuanţa piersicii coapte. Dacă alegi o nuanţă mai deschisă vei părea arsă de soare iar dacă alegi o nuanţă mai închisă vei arăta ca un clovn.



De această dată aplicăm blush-ul pe linia pometelui spre tâmple. Dacă iţi doreşti iluminator foloseşte unul spre auriu nuanţele deschise ca champagne vor da impresia de ten rece, de gheaţă. Nu abuza de iluminator, nu cred că iţi doreşti obraji încărcaţi, nu uita că pomeţii trebuie să pară naturali. Pentru o dozare cât mai bună foloseşte fie degetele fie o pensulă de blending şi aplică-l pe punctul cel mai înalt al pomeţilor spre tâmple.

 

Blush

TENUL ÎNCHIS se bronzează foarte uşor, are subtonul pielii galben şi poate folosi de la nuanţe de roşu trandafir, la nuanţe de orange.

Aceste nuanţe evidenţiază frumuseţea tenului tău. Aplicarea produsului se face dinspre mărul pometelui spre tâmple. Este important să nu abuzezi de produs. Nuanţele de auriu sunt perfecte pentru tonul pielii tale. Ca şi în cazurile de mai sus aplică produsul pe punctul cel mai înalt al piraţilor, apoi cu un beauty blender mixează iluminatorul cu blush-ul.

Sper că acest material te ajută şi iţi va fi mai uşor să alegi nuanţa blush-ului şi a iluminatorului. Sfatul meu este să ai la îndemână, două nuanţe de blush în funcţie de machiajul pe care ţi-l faci.
Fetele ce urmează cursurile de machiaj pe care eu le predau ştiu că trebuie să aibă mai multe nuanţe, de altfel blush-ului şi corecţiei feţei îi acordăm o întreagă şedinţă! See you next time!

Alina,
The art of illusion,
The world of make-up
www.abacademy.ro
Sursă foto internet

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod