Codul nescris al machiajului in functie de varsta

Adevarul este ca, in ceea ce priveste stilul pe care il abordezi in ceea ce priveste machiajul, este usor sa aluneci in rutina, fara sa-ti dai seama cand si cum s-a intamplat acest lucru. Mereu aceleasi nuante... Nu spun ca aceasta constanta nu este laudabila in sine, insa, tinand cont ca este vorba despre aspectul tau fizic, o serie de schimbari subtile ar fi mai mult decat binevenite, odata cu trecerea anilor. Gandeste-te ca, asa cum ritualul zilnic de ingrijire a pielii a mai fost schimbat in unele aspecte, acelasi lucru ar trebui sa se intample si in ceea ce priveste machiajul.


20 de ani - orice experiment este permis

Tenul este proaspat, pielea - stralucitoare si matasoasa, asa incat iti poti permite sa te joci cu diverse nuante si texturi. De exemplu, foloseste ruj intr-o nuanta frapanta - dar fara a-ti farda ochii. Sau, dimpotriva - aplica un fard de ochi fumuriu si mascara din belsug, iar pentru buze, un simplu gloss incolor. Nu recurge la fond de ten decat daca este absolut necesar.

30 de ani - gaseste-ti propria identitate in machiaj

Este varsta cand orice femeie este la apogeul feminitatii si stralucirii sale.
Gaseste-ti culoarea care te avantajeaza cel mai bine si foloseste-o indiferent de momentul zilei. Recomandarea este valabila atat in ceea ce priveste rujul, cat si fardul de ochi. Pune-ti trasaturile in valoare cu ajutorul unor nuante deschise si al unor texturi cremoase, asa zis "metalizate".

40 de ani - este momentul unei schimbari...

Poate ca acum ar trebui sa faci o serie de schimbari in ceea ce priveste produsele de machiaj pe care le-ai folosit pana acum. Spre exemplu, renunta la pudra pulbere si orienteaza-te spre baza de machiaj cu textura lichida.
Ar fi de preferat sa folosesti doua tipuri de fond de ten - respectiv, unul mai deschis pentru zona ochilor, unde incep sa apara ridurile fine... Daca pana acum ai folosit mascara neagra, renunta la ea si opteaza pentru culoarea maro, care indulceste trasaturile fetei.

50 de ani - mai putin inseamna mai mult

In loc sa incerci (inutil) sa-ti ascunzi varsta reala facand abuz de produse cosmetice, ci, dimpotriva, reducand tot mai mult cantitatea de fard. Vei fi surprinsa de cat de proaspat va arata chipul tau.
Ca regula generala, evita culorile prea intense, pentru ca acestea nu ar face decat sa accentueze ridurile si sa le scoata si mai mult in evidenta. Sunt de preferat nuantele neutre si un "strop" de culoare: albastru inchis sau nuanta prunei. De asemenea, evita fardurile argintii sau albe, care adauga instantaneu mai multi ani chipului tau.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod