Cel mai bun fond de ten: cum îl alegi

Un fond de ten potrivit te poate ajuta să îți scoți în evidență trăsăturile și să ascunzi micile defecte ale pielii, însă poate fi destul de dificil să găsești produsul perfect.
Iar culoarea acestuia nu este singurul lucru care le dă bătăi de cap femeilor. De la formula lichidă la fond de ten pudră sau stick, există nenumărate formule și diferite tehnici de aplicare. Mai jos, am enumerat câteva trucuri care te ajută să alegi cel mai bun fond de ten. Iată care sunt acestea!

Sfaturi pentru alegerea celui mai bun fond de ten


Ten gras


Dacă folosești un fond de ten care conține ulei și ai tenul gras, s-ar putea să nu reușești să menții prea mult machiajul pe față. Alege un produs fără ulei, care să ajute pigmenții să adere, nu să blocheze porii.
Poți încerca fondurile de ten compacte - pudră sau stick. 

Ten uscat


Hidratează-ți tenul cu ajutorul unei formule care conține ingrediente de hidratare, cum ar fi glicerina. Cremele BB reprezintă, de asemenea, o alegere bună. Acestea au un conținut bogat de emolienți, substanțe anti-aging, antioxidanți și factori de protecție solară.

Ten normal


Persoanele cu tenul normal pot folosi aproape orice tip de fond de ten. Pentru un finisaj perfect, alege o formulă lichidă cu particule care reflectă lumina sau optează pentru o cremă hidratantă colorată, care are suficienți pigmenți pentru a uniformiza culoarea pielii, fără a fi observată.

Ten sensibil


Dacă ai tenul sensibil, atunci trebuie să faci cunoștință cu machiajul cu minerale. Cele mai multe produse din această categorie conțin ingrediente care calmează pielea, precum zincul, și nu au conservanți sau parfumuri.
Formulele cu un conținut bogat de minerale pot ameliora vasele sparte, roșeața și decolorarea. 

Cum alegi nuanța potrivită?


Unul dintre trucuri ne învață să testăm fondul de ten pe piept, mai ales dacă îți protejezi fața și gâtul cu produse ce conțin factori de protecție solară. Poți testa și pe dosul palmei, după care poți ieși la lumină naturală, pentru a te convinge că se potrivește nuanța pielii tale. 

De asemenea, poți testa fondul de ten și de-a lungul maxilarului, pentru a lua în considerare și culoarea gâtului, care este mai deschisă la culoare decât fața.
Fondul de ten ar trebui să dispară în piele. 

Cum să aplici fondul de ten?


Formulele diferite necesită metode de aplicare diferite. Crema BB poate fi aplicată cu ajutorul degetelor pe piele. Pentru fondurile de ten lichide, spumă și cremă, poți folosi un burețel și mișcări circulare din centrul feței, către exterior. Fondurile de ten tip pudră pot fi aplicate cu ajutorul unei pensule pufoase. Iar fondul de ten sub formă de stick poate fi întins cu ajutorul unui burete de machiaj.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod