Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect

Cremele BB au devenit foarte populare în ultimii ani, dar cu toate acestea încă sunt multe lucruri pe care nu le știm despre ele. De exemplu, de unde îi vine denumirea și ce semnifică?

Ce este o cremă BB?


Dacă habar nu ai de la ce vine prescurtarea BB, află că nu ești singura. Se pare că nici industria cosmetică nu se poate hotărî ce reprezintă această denumire. Diferite branduri o definesc ca „blemish balm”, „blemish base” sau „beauty balm”.

O cremă hidratantă colorată este în principiu un fond de ten amestecat cu cremă, dar un produs BB duce lucrurile puțin mai departe. Rolul său este acela de a aduce beneficii suplimentare pielii și include factor de protecție solară sau ingrediente active care ajută la regenerarea și uniformizarea pielii.
Pe scurt, este un produs complex cu funcții multiple, ce poate fi definit ca o combinație de fond de ten, cremă hidratantă, SPF și ingrediente de îngrijire a pielii ce uniformizează nuanța tenului și în același timp îi oferă nutrienți benefici.

De ce să folosești o cremă BB?


Crema BB este ideală pentru uniformizarea discretă a nuanței tenului, dacă vrei un look natural. Oferă suficientă acoperire pentru a uniformiza culoarea pielii, dar nu suficientă pentru a acoperi imperfecțiunile așa cum o face un fond de ten.
Pentru că include adesea ingrediente hidratante precum acidul hialuronic, crema BB îți lasă pielea hidratată, cu un aspect natural și o strălucire sănătoasă.

Care sunt dezavantajele unei creme BB?


Cele mai multe astfel de creme sunt disponibile într-o singură nuanță sau într-o gama restrânsă de nuanțe, ce nu acoperă paleta variată de tonuri naturale ale pielii. De aceea, numeroase branduri au renunțat la produsele BB în ultimii ani, pentru a crea alternative mai diverse.

De asemenea, dacă te confrunți cu imperfecțiuni majore sau cicatrici la nivelul tenului, crema BB nu îți va oferi suficientă acoperire. Are de obicei o textură lejeră și nu poate fi stratificată pentru o mai bună acoperire.

Cum să folosești crema BB?


Poți aplica crema BB la fel cum aplici fondul de ten.
Poate fi aplicată cu degetele, cu un burete Beauty Blender sau cu o pensulă specială pentru machiaj. Deși este hidratantă, este de preferat să aplici înainte crema ta obișnuită și produsul de protecție solară.

Cum să alegi crema BB


Având în vedere că include beneficiile mai multor produse, este important să alegi crema BB în funcție de nevoile tenului tău. Pentru a-ți proteja pielea de efectele nocive ale razelor UV, alege o cremă BB cu un factor de protecție solară ridicat, precum SPF 30 sau 50. Nu uita că trebuie să replici de-a lungul zilei, de preferat o dată la două ore atunci când stai la soare.

Un alt detaliu foarte important este alegerea unei creme BB cu efect noncomedogenic.
Acest lucru înseamnă că nu blochează porii și nu duce la apariția unor probleme precum comedoane, puncte negre și coșuri.

Ingredientele active conținute trebuie să se adreseze nevoilor tenului tău. Dacă ai pielea uscată, alege o cremă BB bogată în acid hialuronic sau niacinamide, substanțe active care hidratează intens pielea.

Pentru un efect suplimentar de protecție împotriva radicalilor liberi provocați de expunerea la soare și factorii de mediu, alege o cremă BB care să conțină antioxidanți.

În cazul pielii mature, cremele BB care conțin glicerină sau colagen ajută la tratarea și estomparea ridurilor și a liniilor fine.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod