Anticearcănul, cum să alegi nuanţa potrivită şi cum să-l aplici

Anticearcănul poate fi numit şi cel mai bun prieten al nostru, în special după o noapte pierdută şi două pahare cu vin. Dar nu numai! Chiar şi persoanele care beau doar ceai, de exemplu, pot avea cearcăne. Ele sunt cauzate, în general, de oboseală, retenţia de lichide, de un episod de gripă sau sunt pur şi simplu moştenite.

Anticearcănul poate fi numit şi cel mai bun prieten al nostru, în special după o noapte pierdută şi două pahare cu vin. Dar nu numai! Chiar şi persoanele care beau doar ceai, de exemplu, pot avea cearcăne. Ele sunt cauzate, în general, de oboseală, retenţia de lichide, de un episod de gripă sau sunt pur şi simplu moştenite.

Dermatologii sunt de părere că ţesutul subţire din jurul ochilor este supus la un “stres” mai mare decât alte porţiuni ale corpului, şi din această cauză ne confruntăm, chiar de la o vârstă fragedă, cu cearcăne, pungi, sau riduri fine.

Un anticearcăn bun poate să camufleze micile probleme, dar este o adevărată provocare să îţi găseşti nuanţa şi formula potrivită.
Sunt motive pentru care anticearcănele au fie o nuanţă de piersică (adică un subton portocaliu) sau o nuanţă galbenă. Fiecare face ceva diferit, din acest motiv le găsim deseori şi împreună în produsele compacte de camuflaj. De fapt, secretul nu este să alegi corect între cele două nuanţe (majoritatea având nevoie de amândouă), ci să îţi dai seama de intensitatea culorii de care ai nevoie – ele fiind împărţite, de cele mai multe ori, în trei categorii: deschis, mediu sau închis. Trebuie aşadar să se potrivească perfect cu pigmentul pielii tale.
Cum ne alegem nuanţa potrivită
Dacă ai cearcăne închise, cu tonuri de albastru, un anticearcăn de culoarea piersicii te va ajuta să le neutralizezi. Iar dacă zona din jurul ochilor este rozalie (cum se întâmplă deseori în cazul persoanelor cu un ten foarte deschis, sensibil) nuanţele de galben vor camufla perfect roşeaţa. Formula pe care o foloseşti – lichidă sau cremoasă – este în materie de preferinţă. Anticearcănele cremoase îţi oferă o acoperire mai mare dar necesită îndemânare pentru o aplicare eficientă, pe când cele lichide sunt mai uşor de folosit şi mai potrivite în cazul unor cearcăne superficiale sau tenului tânăr.
Cum ne aplicăm corect anticearcănul
Foloseşte-ţi degetul inelar, pentru o atingere mai delicată, şi începe mai întâi prin aplicarea unei creme de ochi care îţi va folosi ca bază pentru anticearcăn. Dacă te-ai trezit cu pungi la ochi, încearcă să foloseşti un gel de lifting în locul cremei – un secret este să îţi păstrezi acest gel în figider, temperatura şi ingredientele de lifting vor face minuni. Dacă foloseşti un fond de ten, aplică-l pe acesta mai întâi, apoi cu o pensulă cu peri sintetici sau cu degetul aplică anticearcănul exact la baza ochiului, din colţul interior până spre exterior, şi prin mişcari delicate şi punctate începe să îl uniformizezi cu tenul. Nu uita şi de pleoapa mobilă, vei obţine astfel o bază excelentă pentru fard!
Cum ne fixăm anticearcănul
Fixează întotdeauna anticearcănul cu o pudră translucidă, foarte fină şi fără culoare. Eu folosesc un bureţel pentru o aplicare mai precisă în cazul cearcănelor pronunţate – ulterior eliminând excesul cu o pensulă, sau doar o pensulă fină în cazul celor superficiale. Cantitatea de pudră pe care o foloseşti este esenţială în acest caz, pentru că rişti să îţi evidenţiezi ridurile în cazul în care ai exagerat cu aplicarea ei. Adesea acest pas este neglijat, dar credeţi-mă că face diferenţa atunci când vine vorba de un machiaj rezistent. Şi nimănui nu-i place când rimelul ne pătează sau dacă tuşul se întinde după câteva ore.

Pentru mai multe idei şi sfaturi despre machiaj te aştept pe www.ralucaluca.com sau www.bridangels.ro. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod