7 trucuri de machiaj pentru micşorarea nasului

Fiecare dintre noi avem calităţi şi defecte pe care cu ajutorul machiajului reuşim să le accentuăm sau din contră, să le camuflăm. Indiferent de imperfecţiunile chipului nostru, la cât de

Fiecare dintre noi avem calităţi şi defecte pe care cu ajutorul machiajului reuşim să le accentuăm sau din contră, să le camuflăm. Indiferent de imperfecţiunile chipului nostru, la cât de mult s-a dezvoltat industria beauty, este imposibil să nu ascundem sau măcar să le diminuăm ca vizibilitate.

t

Un nas mare nu îl putem camufla însă putem să îl subţiem, să îl lungim sau chiar să îl facem mai mic. Vrei să afli cum se face? Iată 7 trucuri de machiaj pentru micşorarea nasului.

Trucuri de machiaj pentru micşorarea nasului: Foloseşte un fond de ten matifiant

Când ai un nas mare, este foarte important să începi cu un fond de ten cu două nuanţe mai închis decât cel pe care îl foloseşti uzual. Trasează câteva linii din colţul intern al sprâncenei, pe aripile nasului.

Apoi distribuie şi difuzează produsul pe toată suprafaţa nasului, este foarte important ca difuzarea să fie făcută foarte bine.

Conturează

nose-contour

Următorul pas este să aplici fondul de ten, nuanţa potrivită tenului tău, peste cel închis şi să aplici tehnica blending pentru a omogeniza şi a gradua perfect culorile între ele. Este cea mai simplă metodă de a micşora nasul.

Trucuri de machiaj pentru micşorarea nasului: Matte finish

trucuri de conturing al nasului

Un alt truc pentru ca nasul să pară mai mic este să foloseşti produse matifiante în zona nasului. Acoperă nasul cu o pudră liberă mată, dar în primul rând şi cel mai important, este să îndepărtezi orice urmă de strălucire de pe nas. Dacă are tendinţa de îngrăşare înainte de aplicarea produsului, foloseşte-te de un şerveţel uscat pentru a tapota zona până la îndepărtarea excesului de sebum.

Orice urmă de strălucire va da volum şi implicit va mări, şi nu vrem asta, nu-i aşa?

 

Blush-ul

trucuri de conturing al nasului

 

Ştiu, aparent nu au nicio legătură, doar nu punem blush pe nas, nu? Corect! Însă ştiai că dacă îţi evidenţiezi şi luminezi pomeţii nasul pare mai mic? Chiar dacă nu îl facem mai mic, prin accentuarea pomeţilor, vom distrage atenţia de la mărimea nasului. Nu uita să îţi iluminezi pomeţii!

Trucuri de machiaj pentru micşorarea nasului: Foloseşte pudră bronzantă

Când poţi folosi nuanţa gri în machiaj

Bronzer-ul este iarăşi un produs pe care îl poţi folosi pentru a-ţi micşora nasul. Asigură-te, însă, că foloseşti o nuanţă ce se potriveşte pielii tale şi că arată natural, în felul acesta poţi gestiona, cumva, mărimea lui.

Nuanţa fardului bronzant este foarte importantă, dacă eşti brunet nu poţi folosi o nuanţă light, cum dacă eşti blondă nu foloseşti cel mai închis bronzer.

Pudră liberă

trucuri de conturing al nasului

 

În final, draga mea, după aplicarea fondului de ten pe toată suprafaţa chipului, revenim cu pudră liberă pentru a fixa şi matifia machiajul. Să nu uităm că luciul pe faţă dă volum şi măreşte, pudra în schimb va micşora.

Trucuri de machiaj pentru micşorarea nasului: Buze strălucitoare

trucuri de conturing al nasului

Ultimul dar nu cel din urmă sfat este să te foloseşti de buzele tale. Aplică luciu şi dă strălucire buzelor iar cei din jur vor uita de nasul tău. Este la fel ca şi în cazul obrajilor, când atragem atenţia asupra unei calităţi pentru distragerea atenţiei de la o imperfecţiune/defect.

Lady, să înveţi cum să îţi conturezi nasul nu este foarte greu, important este să ştii unde trebuie să pui lumini şi umbre.

Dacă simţi nevoia să aprofundezi te invităm la şcoala de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY, unde sunt dezvoltate programe şi şedinţe destinate acestei tehnici. Dacă tu ai alte trucuri de micşorare a nasului le poţi împărtăşi cu noi. Deci care sunt?

FOTO CREDITS - Cristian Dobre - www.cristiandobre.com

Pupuci,

Alina

The art of illusion,

The world of make-up

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod